Lush catastrophe cosmetic face mask

Lush catastrophe cosmetic face mask

Lush catastrophe cosmetic face mask är en ansiktsmask som ska motverka finnar och göra talgproduktionen i balans. Huden ska bli mjuk, matt och klar vid regelbunden användning.

Annons

Det som ska balansera huden i Lush catastrophe cosmetic face mask är en mix av kalamin, sjögräs och blåbär. Den ska avlägsna döda hudceller och förebygga igentäppta hårsäckar. Talgproduktionen ska komma i balans. En mix av ros och kamomill ska lugna huden och för att ge huden energi tillför blåbären taniner, a, c och e-vitamin. Den innehåller inga syntetiska konserveringsmedel och ska därför användas inom 28 dagar från öppnandet och förvaras i kylskåp.

Man ska applicera ett lager av masken på rengjort ansikte och låta den verka i 10 minuter innan den sköljs av

Recension Nu kommer jag inte recensera hur huden reagerar vid regelbunden användning eftersom jag bara har en testmask som räcker till 1 applicering så ni får nöja er med ett första intryck. Dessutom är masken kanske inte helt rätt för mig. Jag har mer problem med rynkor och lyster än finnar även om rynkorna ibland får sällskap av någon enstaka finne ibland. Finnar är dessutom mer ett allmänt taluttryck än en korrekt term men Lush använder det på sin hemsida så jag anpassar mig.

Annons

Testen kom i min ägo under Stockholm Beauty Week 2024 då Lush hade en skål med tester som man fick ta av. Jag gick därför mer på namnet än funktionen och läste på när jag var hemma. Jag tjatar ju alltid om hållbarhet och en del i hållbarhet är att använda det man tar med hem eller hitta någon som har bättre glädje av det. Det jag ibland upplever med min hud är att pannan kan kännas fet i synnerhet sommartid då jag ofta lägger på alldeles för många lager hudvård och masken ska ju balansera sebumet.

Burken var helt hopplös att öppna och för att skona mina naglar tog jag en nagelfil till hjälp. Jag rörde sedan om med en tandpetare för att få en slät mask. Masken känns skön men lite torr. Ofta torkar lermasker ut men det tycker jag inte att den gör. Pannan kändes mindre fet och huden mådde bra. Eftersom masken djuprengör och är lite sträv i konsistensen räknar jag den som ett exfolierande steg och peeling håller jag mig till max 2-3gånger per vecka pga känslig hud.

Det är en ok mask och jag är nyfiken på att testa något mer anpassat för min hudtyp.

Lush catastrophe cosmetic face mask finns hos Lush för 155kr

Köpa igen? Inte den här men kanske någon annan


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Lush catastrophe cosmetic face mask”

  1. Profilbild för Jeanette

    Jag gillar när man får dessa små burkar som man kan testa annars är det nästan omöjligt att riktigt veta som ska passa bäst.

    Jag har för mig att jag skruvade på locket för att öppna dock 😉

    1. Profilbild för Hudvårdstest
      Hudvårdstest

      Små burkar är riktigt bra. Det skulle vara en dröm med engångsmasker i miljövänligt material och krämer och liknande i en storlek lagom för att utvärdera men inte mycket mer än så. Du skriver ju också och vill säkert hinna testa så mycket som möjligt och samtidigt tänker på miljön.

      Jag har sparat burken och måste kolla om det möjligen var skruvlock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *