Inlägget innehåller reklamlänkar till MEDS

Akademikliniken pure triple peel är verkligen en klassiker. Nu är definitionen av en klassiker i skönhetssammanhang inte riktigt lika som inom inredningsdesign. Enligt mig är en skönhetsklassiker något som funnits mer än 3år och ändå känns som en självklarhet i badrummet. Den här har bytt utseende men är fortfarande sjukt bra.

Jag har äntligen börjat lyssna på hudterapeuterna och dragit ner dramatiskt på exfoliering och nästan helt uteslutit mekaniska peelingar. Den här avlägsnar döda hudceller effektivt men är ändå snäll mot oss med känslig hud. En bra peeling gör att dina hudvårdsprodukter gör mer nytta.

Den går att använda på många sätt. Rengör alltid ansiktet först innan du exfolierar. Jag brukar använda AK Akademikliniken Cure Extra Care cleanser innan triple peel

  • Du kan ha den som en peelingmask genom att först massera in produkten på fuktad hud i ca 1 minut i cirklande mjuka rörelser. Låt den sedan vara kvar på huden 5-10 minuter som en mask. Med min hud gör jag den max en gång per vecka.
  • Som en vanlig mekanisk peeling, applicera på fuktig hud och massera ca 1 min innan du sköljer av.
  • Känslig hud så appliceras den bara på fuktig hud försiktigt och låt den ligga 1-5 minuter innan du försiktigt sköljer bort den.

Vill jag ha glow och huden är i en känslig period så brukar jag vara försiktig med hur jag använder Akademikliniken pure triple peel och lägger den mest som en mask. Den är så effektiv så du får ändå glow utan att störa hudbarriären i onödan. Man känner nästan hur länge man vågar låta den sitta till slut.

Som alla produkter från Akademikliniken så har den här bara bra innehåll. Den har en mix av syror som glykolsyra, mjölksyra och salicylsyra. Enzymerna är från granatäpple och papaya. Antioxidanterna kommer från bland annat vitt te och aloe vera svalkar och lugnar. Kornen i den kommer från riskli.

Huden blir lätt polerad och len utan att bli stram eller torr. Första tuben jag köpte tyckte jag att den var lite mesig men det var på tiden då jag använde hårda kornpeelingar som man blev röd av. Nu skulle jag inte ens vilja använda en sån peeling till fötterna.

Akademikliniken pure triple peel finns att köpa bland annat hos MEDS för 397kr

Köpa igen? Absolut, det är en prisvärd och bra peeling