Inlägget innehåller reklamlänkar

Jag är ambassadör för Australian Body Care vilket innebär att jag får testa deras produkter till ett rabatterat pris men framförallt är jag det för att jag tycker om märket. Det är veganskt och baserat på naturliga ingredienser. Så långt jag kan försöker jag välja naturliga produkter men bara om de är lika bra som andra eller bättre. Jag tummar hellre på naturligheten än funktionen men här slipper jag kompromissa.

Att vi inte ska klämma finnar är ingen nyhet. Det kan ge fula ärr som är svårt och dyrt att bli av med. När jag var ung använde man ofta så starka produkter att övriga huden vart kaos. Uttrycket ersätta en fläck med ett hål är en bra beskrivning på många lösningar på acne och övriga utslag.

Mitt ansikte är rätt befriat från acne just nu men min rygg… Jag har varit till hudläkare. Ätit antibiotika, smort med kortison, epiduo och en himla massa mer. Ni som tänker tipsa om att utesluta mjölk och gluten så kan jag meddela att det gör jag också. De här kommer alltså även att användas på mina skulderblad.

Nu har jag lagt ner mina försök med hudläkare eftersom det inte blir bättre så nu blir det naturligare lösningar. Tea Tree Oil är välkänt för sina antibakteriella och läkande egenskaper. Australian Bodycare har en serie inriktad på att minska problemen med acne. Eftersom det inte är ett läkemedel så får de inte säga att det botar och det tänker inte jag heller säga men jag vågar lova att det lindrar. Produkterna är även lämpade för oss med torr och känslig hud.

Kitet jag har består av dessa produkter och alla innehåller Tea Tree Oil

  • Rengöring – en mild rengöring som balanserar huden och passar både fet och torr hy eftersom den är balanserande.
  • Ansiktsvatten – balanserar och förebygger bakterier. Innehåller extrakt från Kakadu Plum för att tillföra antioxidanter. Ska även fungera för rosacea
  • Fuktgivande kräm – lätt och återfuktande kräm. Extrakt från Kakadu Plum skyddar och tillför anstioxidanter. Tasmansk bergspeppar och macadamianötolja återfuktar och förhindrar inflammation och självklart innehåller den här också Tea Tree OilTea tree oil
  • Spot treatment – är en roll on som du punktbehandlar finnarna med. Lindrar acne och det kylande klådstillande är underbart under sommaren. Jag har även testat den på myggbett.

Det bästa priset jag hittade på kitet som är till för acnehud är 399 hos MEDS Det går även att köpa direkt från

Naturliga genomtänkta produkter som jag tycker mycket om och gärna köper igen . Priset tycker jag är lågt och vill du ha en effektiv budgetprodukt är det här ett bra kit. Det finns även med en ansiktsmask men den har jag inte testat.

Den tid jag använt dessa tycker jag att mina utslag på ryggen blivit bättre. Nu har jag börjat kunna gymma i linne igen utan att skämmas över mina skulderblad. Tea Tree Oildoften är påtaglig men man vänjer sig fort och jag tycker doften dunstar fort. När man vant sig doftar den gott.