Boswellia serrata är ett träd som växer i både Asien och Afrika och har använts i Indien i tusentals år för att upprätthålla bekväma leder. Vätska extraheras från trädet på ett försiktigt sätt så att det inte skadar trädets tillväxt. Den torkas sedan till en gummiliknande bit från vilken växtextraktet kommer.

Boswellia Serrata är en indisk ört som sedan långt tillbaka är känd för sina smärtlindrande egenskaper. Med sitt ursprung från det lilla ökenträdet sägs kådan vara just den kåda som de tre vise männen gav bort som gåva, då Boswellia Serratan även använts som rökelse (myrra).

Örten har i den hinduiska läkekonsten Ayurveda traditionellt använts för att lindra smärta. Boswellia Serrata är – precis som gurkmeja – naturligt antiinflammatorisk, vilket bidrar till ledernas flexibilitet.

Främst har örten använts för smärtlindring vid ledgångsreumatism, men likaså vid andra typer av inflammationer. Örten anses också lindra svullnader som tyder på dålig cirkulation. En riktig superört, helt enkelt!

En naturlig, biverkningsfri ört som kan hjälpa vid

– Smärta och svullnad i lederna
– Dålig cirkulation

Aktivt liv med flexibla leder

Boswellia Serata återfinns även i GLYC Active. Speciellt anpassad för dig som tränar regelbundet och som vill bibehålla ett aktivt liv med flexibla leder. Kan användas kontinuerligt som ett dagligt tillskott, eller vid perioder av ökat behov. 100% vegansk och godkänd av Djurens Rätt.

Långvarig användning av Boswellia serrata visar att örten är säker att äta. Boswellia serrata rekommenderas dock inte för gravida kvinnor.