För ett tag sedan halkade jag in på Kicks! Ett av mina fynd på rean var Buxom full-on plumping lip polish i färgen Calypso. Calypso verkar ha utgått men jag länkar till en liknande. Kicks reor är något jag aldrig kan motstå.

Jag har varit sugen att testa Buxoms plumping gloss så det är klart jag passade på när det var rea. Färgen är en sån som antingen är vrålsnygg eller otroligt fel. Inget neutralt men priset var bra och läppprodukter är inget man vill testa i butik. Antingen ber man personalen att ordna en tops och håller tummarna att ingen smygtestat eller så köper man och håller tummarna. Jag föredrar det sista eftersom jag har lite bacillskräck.

Läppglanset har en underbart snygg förpackning! Kolla bara på locket💖 Jag är barnsligt förtjust i snygga förpackningar men det är ju bara yta och det är väl ändå insidan som räknas? Som alltid tycker jag att kartongen runt hylsan är onödig även om den är snygg. Den jag köpte hade Kicks lagt i en plomberad påse runt allt. Det är skönt att köpa ett gloss som man vet att ingen öppnat men jag tycker ändå att det borde finnas bättre sätt att plombera på.

Första gången jag testade Buxom full-on plumping lip polish så var min hjärna fortfarande på semester så jag applicerade gloss på läpparna och gnuggade läpparna mot varandra så glosset hamnade även utanför läpparna. På sommaren använder jag oftast bara spf på läpparna och det får gärna hamna utanför. Det är ju inte Buxoms fel att jag applicerar sämre än ett barn. Som tur var testade jag det hemma och fick mig ett gott skratt när jag passerade spegeln.

Det är lätt att applicera glosset jämt. På bilden har jag varken använt penna eller primer. Det är gloss applicerat med applikatorn som hör till glosset. Jag är ingen makeupartist och i min ålder börjar även rynkorna synas. Det kan ibland se riktigt illa ut med mörka gloss om det börjar vandra ut i rynkorna. Jag tycker glosset stannar där man applicerar det och färgen sitter många timmar. Färgen tyckte jag var rätt fin men sambon undrade om jag ätit blåbär så nu får glosset vila ett tag.

Det är ett relativt kladdfritt gloss. Vem minns inte klisterkänslan av Juicy tubes från Lancome? Det här är betydligt trevligare att använda. Direkt när man applicerat känns läpparna lite klibbiga men det försvinner fort. Läpparna blir lagom glansiga och känns mjuka. Det sitter även kvar när man äter vilket är bra!

Det som ska plumpa läpparna är mentol. Jag vill liksom övriga världen inte ha ducklips men läpparna ser lite fylligare ut en stund vilket räcker för mig. Ett gloss kan inte göra mirakel och köp inget som hävdar att du får dubbla storleken, det är antingen farligt eller ljug. Buxom upplever jag som ett seriöst märke och de har bra produkter. Som tur är har glosset inte den där brännande känslan som många plumping gloss har. Det känns lite uppfriskande men bränns inte. Ett märke jag provade brändes sjukt om du fick minsta lilla gnutta i munnen. Självklart var jag tvungen att slicka på läpparna för att undersöka om det här var lika. Tungan klarade sig och det är riktigt bra! Jag tycker om plumpingeffekten. Du får lite puff men inte något extremt.

Buxom full-on plumping lip polish finns på Kicks för 230kr ordinarie pris. Det är ett gloss jag gärna köper igen men i en annan färg.