Cosmopharma är ett företag som vunnit många priser för sina produkter. Cosmopharma whipped shea butter är inget undantag. Konsistensen är helt underbar! Det är ett vispat kroppssmör och när det smälter blir det till en underbar olja. Den är dessutom väldigt mjukgörande på huden.

Cosmopharma Whipped Shea butter

Cosmopharma har riktat in sig på rena ingredienser och det märks på innehållsförteckningen. 100% ekologisk, vegansk, naturliga ingredienser, handgjord i Sverige och rejält återfuktande! Sheasmör passar för alla och återfuktar. Doften ska vara allergivänliga och jag har inte märkt några utslag eller klåda när jag testat. E-vitaminet är en antioxidant som även fungerar som ett konserveringsmedel.

Doften är helt underbar på Cosmopharma Whipped Shea butter. Papaya och mango är mina favoritfrukter och doften är härligt fräsch. Det är underbart att även kunna använda doft när man har en känslig hud. Igår var jag på Holistisk Hälsa och själslig skönhet och lyssnade på en kort presentation av företaget och de har tagit fram alla produkter för att passa känslig hud och det märks. Det är väldoftande och vårdande produkter.

Jag har tidigare provat Cosmopharma Moisturizing Body & face cream som också är underbar men vill man ha väldoft är den här det man söker.

Sheasmör är ett fett från sheanötter som är fyllt med A, E och F vitamin. Det är bra för alla hudtyper och speciellt för torr hud. Det blir hårdare i kyla och smälter i värme så krämen ska förvaras i normal rumstemperatur.

Cosmopharma Whipped Shea butter finns hos Lyko för 249kr

Jag kommer definitivt köpa den här igen.

Bonustips

Torr hårbotten – ta en klick mellan fingrarna och massera in i hårbotten. Låt den gärna sitta över natten och tvätta sedan bort den med shampoo.

Krämen går även att använda som hårolja.

Med alla användningsområden så känns den här som en perfekt resekräm