Inlägget innehåller reklamlänkar till Hudoteket

Elemis dynamic resurfacing gel mask är en mask I geleformat som ska främja nybildning av hud. Det ska också balansera talgnivåerna utan att störa hudens naturliga pH-balans. Den ska ge en slätare, mattare och mer strålande hud. Den passar alla hudtyper och ska minimera fina linjer och ojämn hud. De hävdar även att den ska minimera ärr men enligt mig kan inte en mask för hemmabruk rå på dem. Om jag har fel får du gärna säga till, pyttesmå ärr kan möjligen bli lite mindre framträdande.

Det som ska uppnå detta är en kombination Tri-Enzyme-teknologin och acerolabär, vit tryffel och kardborre som ska främja cellförnyelse och balanserar hudens sebumnivå utan att rubba hudens pH-värde. Erysimum mjukgör huden och gör den mjuk, smidig, matt och strålande. Som alla Elemisprodukter är Elemis dynamic resurfacing gel mask utan parabener, natriumlaurysulfater, dietanolaminer, mineraloljor, artificiella färgämnen och silikoner.

  • Tri-enzymet består av tre samverkande enzymer som sätter igång nedbrytandet av döda hudceller och främjar cellförnyelsen. Subtilisin är ett enzym som bryter ner proteiner för att lösa upp hudceller. Proteas, är microsvampen med mjukgörande verkan som förbättrar cellförnyelsen. Papain, kommer från papaya och bryter ner proteiner till mindre molekyler och ger en klarare spänstigare hud.
  • Vit tryffel, lugnar och stöttar hudens naturliga mikroflora.
  • Komplex av stor kardborre och kårel balanserar talgbildningen, gör huden jämn, matt och dämpar blanka ytor. Den är rik på AHA och i kombination med citronsyra minskar den talgflödet och minskar ansamlingen av keratin.
  • Acerolabär, ekologiska syror som exfolierar på ett säkert sätt och främjar nybildandet av hudceller.

Flaskan får många pluspoäng hos mig. Den är snygg och tillverkad i en lätt men tålig plast. Jag jublar över att den dessutom har en praktisk pump. Hade de lagt till att man kan vrida pumpen för att låsa den så vore den perfekt. Det finns en nackdel med såna här flaskor. Eftersom de är helfärgade och inte genomskinliga så har man inte en aning om hur mycket produkt det är kvar.

Masken ska appliceras på rengjord torr hud. Undvik läppar och ögon. Den ska verka 8-10 minuter och skölj noggrant bort den med varmt vatten. Det känns när du applicerar den och det kan pirra i huden när enzymerna aktiveras på huden. De rekommenderar att man ska använda den 2 gånger i veckan för bästa resultat. Jag har inte vågat använda den så ofta med min hud.

Den ska användas som en kurbehandling och när du använder den ska du undvika sol och använda minst Spf30 eller högre. Den ger även en kylande känsla som känns stark.

Elemis dynamic resurfacing gel mask finns hos Hudoteket för 795kr

Köpa igen? Det är en bra och effektiv mask. Jag tycker om den men just nu har jag för många masker.

Elemis dynamic
Vid öppningen ser du lite av konsistens och färg på masken