Ikväll var jag på ett litet intimt event på Eriksbergskliniken. Det hade fokus på kroppsbehandlingar. Jag har allt mer utökat mitt skönhetsintresse till att även innefatta kroppen. Det är egentligen en halvsanning eftersom Ergologicas gamla slogan var ”Kroppen ska hålla hela livet” och den har jag alltid tyckt att är viktig.

Det var riktigt intressant att se vilka behandlingar som finns och skillnaderna mellan olika märken. Jag tjatar vidare, permanenta lösningar ska utföras av utbildade proffs med bra maskiner. Det är helt ok att tänka på priset men vissa saker blir dyrt att snåla på.

Eriksbergskliniken har utbildad personal och är väldigt noggranna med vilka maskiner de tar in och de kommer inte ligga lägst i pris men ambitionen är att ligga högt i kvalitet istället. Alla maskiner och produkter på kliniken granskas noggrant innan de tar in dem.

De hade Dean Hirbli och Mari Eriksson från Victus som informerade om EM-tone och EM-sculpt.

Vi fick även höra om Coolsculpt från Allergan/ Coolsculpting.

Eftersom jag alltid tjatar om träning och kost vill jag passa på att påpeka det självklara. Det finns ingen behandling som ersätter kost och träning, det här är komplement för att få ännu bättre resultat. Det var faktiskt även något de tog upp under kvällen.

Coolsculpt är en metod för att frysa fettceller. Det som gör metoden mer lockande än kirurgi är framför allt återhämtningen. En operation innebär alltid en risk och en lång återhämtning. Om man ser till prislappen så vinner Coolsculpt utan tvekan även om du skulle behöva göra mer än en behandling. Du uppnår ca 20% reducering av fettceller på en behandling!

EMTONE är inriktad på celluliter och lös hud. Framförallt vi kvinnor får lätt celluliter på lår och höfter. Den värmer och går på djupet för att komma åt. Man brukar behöva ca 4 – 6 behandlingar för maximalt resultat. Celluliter är svåra att påverka och det här är en av få maskiner som har dokumenterad effekt.

EMSculpt är för dig som vill bygga muskler och bränna fett. Det är maskinen som djupstimulerar musklerna för att på ett skonsamt sätt för kroppen bygga muskler på kort tid. Det går absolut att se resultat efter en behandling men bäst effekt får man efter 4-6 behandlingar. Bästa effekten får man om man redan tränar. Magen är ett område som brukar vara svårt att träna och få synbara resultat.

Vi som ville fick tillfälle att testa några minuter EM Sculpt. Det kittlas och magen dras ihop. Det är ett effektivt sätt att bygga våra så nödvändiga magmuskler. Det går även att använda på rumpan för att få ett snyggt buttlift, armar, ben osv.

Det allra bästa med behandlingarna vi kollade på under kvällen är att de inte är kirurgiska men ger liknande effekt och ibland bättre resultat. Operationer innebär alltid risker, ärrbildningar och återhämtning. Det går absolut att få bra resultat med kirurgen men det är klokt att börja med såna här behandlingar först. Innan du påbörjar en behandling så gör du en konsultation där du och behandlaren kommer överens om en individuell plan.

Det uppstod en diskussion när en av deltagarna frågade om resultatet var permanent. Jag tycker svaret var bra men många vill ju ha permanent resultat. Svaret var att en fettcell som dött är borta för gott men det betyder inte att du inte kan bli tjock igen. Samma med celluliter som man fått bort med EMTONE. Kollagenet i kroppen avtar med åldern och huden åldras så du kan få nya celluliter. Det fett som man får bort med behandlingen är borta men de fettceller som är kvar kan expandera om man äter fel. Det korta svaret på om behandlingen ger permanenta resultat är alltså nej! Min uppfattning är att en realistisk förväntan bör vara att man bromsar ålderstecknen och på så vis skapar ett bättre utgångsläge. Utan behandling hade det antagligen sett sämre ut.

Självklart fick vi träffa delar av teamet på Eriksbergskliniken och något som är så trevligt där är att personalen är avslappnad och det är trevligt att komma dit. Förutom behandlingarna som vi tittade på så har de ju kirurger på plats och väldigt många behandlingar för huden på ansikte och kropp. Det är alltså en bra och heltäckande klinik som har möjlighet att kombinera behandlingar så att du når ditt mål.

Jag är riktigt sugen på att testa en kombination av metoderna som vi fick se.

Annons