Lena Losciale

Expertsamtal 3, Lena Losciale med Andrea Endres under Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka handlade om Vår inre och yttre världs möte med huden.

Lena berättade om hennes resa från barndom och fram till idag och om hur mycket växter har haft betydelse under den. Hon är expert på botanisk hudvård och hennes tankar om att ha respekt för naturen. Vi bör tänka igenom funktioner i växterna i vår hudvård och de påverkar oss och vår natur.

Om vi monterar ner våra krämer och tar reda på mer om varje beståndsdel kommer vi få en ny förståelse för vad vi stoppar på vår hud. Med det menas att vi kollar upp t ex avokadoolja och kollar vidare vad avokado har för egenskaper och hur den växer.

Annons

En holistisk syn på huden gör att vi tänker på hur huden kommunicerar med tarmar, lungor, hormoner och inte bara hur den ska skydda oss. Huden sover aldrig men har behov som vi måste tänka på. Om kroppen är stressad så kommer huden i sista hand och därför måste vi vårda oss inifrån och ut. Vid en kris prioriterar kroppen bort lyster!

Ordet skinhunger är något vi måste tänka mer på. I synnerhet efter pandemin. Vi människor behöver beröring och många gånger ersätter vi vår skinhunger med behandlingar och det fyller inte alltid våra behov. Vilken beröring är såklart viktigt. Tvättar vi vårt hår med kärlek? Bemöter vi oss med kärlek? Hur tar vi på våra husdjur?

De avslutade med en intressant idé. Vad gör störst skillnad för huden? Vore det inte underbart om Andrea startade en podd i jakten på nyckeln till hudhälsa?

Köp biljett för att se hela samtalet och alla andra intressanta samtal Afifliatelänk


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *