Jag tjatar ofta om att vi måste tänka på miljön. Hållbart mode och minskad konsumtion bör gå hand i hand. När vi shoppar skulle de flesta av oss utan problem kunna halvera våra inköp. Det skulle göra underverk för miljön och även vår ekonomi.

Annons

De flesta av oss har en överfylld garderob men ändå inget att ha på oss. Jag har så många galna inköp hemma så jag blir chockad själv.

Ni undrar säkert varför jag lägger ut en så ful bild. Kolla närmare så ser ni varför. Jag vågar lova att en lila bikerjacka i fuskskinn (plast) är ett plagg de flesta överlever utan. Den funkar inte riktigt överallt vilket innebär att den mest hängt i garderoben. Jag hittade den och kände för att använda den eftersom jag inte haft den på ett tag. Jag tog den från galgen och kollade i spegeln innan jag åkte på ett möte. Den sitter skönt och såg bra ut i spegeln. När jag kom hem på kvällen såg den ut som på bilden. Skinnet har torkat sönder och sprack när jag använde den. Jackan hamnade i textilåtervinningen och jag hoppas jackan var hel under mötet.

Se alltid till att handla hållbart! Jackan fick ett kort liv på min kropp och pris per användning vart högt. Den köptes för några hundra och utan så mycket eftertanke. Lite dyrare plagg planerar man ofta lite bättre och tänker efter innan man köper.

Jag har en liknande i svart skinn som kostade betydligt mer i inköp än den här men jag använder den jämt och den är snyggare nu än när jag köpte den. Riktigt skinn som vårdas väl håller i en evighet. Nu vet jag att några av er är veganer och vägrar skinn men satsa i såna fall hellre på ett tyg i kvalitet. Fuskskinn är alltid plast i någon form och det åldras helt utan värdighet. Satsa på kvalitet och du minskar även klimatavtrycket!