Hawaiian Tropic tanning glitter gel har inte använts på en evighet men har ändå inte hittat hela vägen till soporna. Om ni någon gång hör mig gnälla över pigmenteringar så har vi nog en bidragande faktor här. Såna här produkter får en att undra om hjärnan drabbats av den berömda milleniebuggen eller var man bara ung och dum runt millenieskiftet? Den har som ni ser torkat ihop i flaskan och jag är på något vis glad att den här har lyckats gömma sig så jag får en chans att reflektera över unga dagars dumhet och okunskap.

Vad är värst med den här? Spf 4 är ju rätt gulligt. Om det fyller någon funktion är tveksamt. Om man nu lyckas få pyttelite solskydd av den så finns det ett botemedel inbyggt i krämen. Botemedlet heter glitter! Den här gelén kombinerar alltså en falsk trygghet med att kalla sig för solskydd och har även glitter som reflekterar solen hårt så du riskerar intensiva brännskador punktvis.

Annons

Varför trodde jag då att den var bra? Hawaiian Tropic är ett märke som jag alltid tyckt om och jag gillar dem fortfarande. Den härliga färgen gjorde att man såg lite mer solkysst ut och glittret gav en snygg lyster. Fördel med glitter och lätt färgat solskydd är att kontorsbenen såg lite bättre ut.

Solskydd var något många trodde att man bara behövde på utlandsresor så spf 4 var ändå någon form av försiktighet. Många använde olja för att intensifiera brännan.

Jag försöker absolut inte förvara att jag använt den men det är intressant hur trender påverkar vårt omdöme. På kort tid har vår attityd till solen ändrats och jag är nyfiken på hur utvecklingen går framåt. Har någon köpt en lägre spf än 20 på senare tid? Jag köper oftast 30 och uppåt

Som tur är hittar jag ingen som säljer den här. Jag kommer inte köpa den här igen och tiden med glitter i solen och låg spf hoppas jag är över. Sola med omdöme och undvik värsta timmarna. Att åtgärda solskador är fruktansvärt dyrt och alla går inte att åtgärda.

Annons