Herb Hub nässla och ricin gojs är en helt ny produkt för mig. Jag upptäckte den på Stockholm Beauty Week 2021 och har hört många lovorda den.

Jag är alltid på jakt efter bra produkter. Helst ska de vara ekologiska, veganska och gjorda på naturliga råvaror men allra viktigast är att de är effektiva. Herb Hub klarar mina första krav. Det återstår att se om den även är effektiv.

Det här är en leave in inpackning som ska ge näring och glans till håret. Ricinoljan ska förbättra självfallet och ge glans. Mineralrikt nässelextrakt ska stärka hårstråna och lugna hårbotten. Ett friskt hår går dessutom fortare att spara ut långt så det låter lovande. Jag tänkte ju testa att spara ut mitt hår.

Gojset ska också minska frissighet med sitt låga pH-värde. Det ska masseras in i handdukstorkat hår. Man kan även massera in den i hårbotten om den känns torr. Som en bonus så vårdar produkten samtidigt som den är ett värmeskydd.

Doften ska vara grape och havsbris.

Flaskan får höga poäng hos mig. Storleken är lagom. Designen är jag tveksam till, jag vill gärna ha stilren design. Pump är kanon och ger produkten ett längre liv.

Håret blev riktigt mjukt när jag applicerade den första gången. Jag känner ingen doft. Idén med en leave in inpackning älskar jag. Jag använde Gojs efter Kerastase discipline Curl Idéal Cleansing Conditioner shampoo och hade riktigt bråttom. Mjukheten gör att det känns som att håret inte går av lika lätt. Jag lät som vanligt håret självtorka och jag måste erkänna att jag vart förvånad när jag borstade igenom håret. Det känns friskt och det är blankt. Jag tror det här är en riktig favorit.

Gojs kostar 200kr hos Herb Hub

Köpa igen? Om mitt första intryck består så köper jag hela serien