Holistic D-vitamin

Vi i norden har ju rätt ofta D-vitaminbrist sägs det. Jag kommer inte hänvisa till någon speciell artikel eftersom det är en ganska välspridd teori. 15 minuter solsken på ansikte och armar kan vara svårt att komma upp i Sverige med knappt någon sol alls.

Många säger även att det kan finnas samband mellan D-vitaminbrist och risken att bli kraftigt sjuk av Corona. Det är inget som jag vet om stämmer men D-vitamin är viktigt för kroppen och kan det hjälpa till att hålla sig frisk ser jag inga skador med att ta tillskottet.

Skelett och tänder behöver D-vitamin för att bli starkt. Det är även en antioxidant och därför bör den bromsa lite av åldersförfallet på huden. Den påstås även kunna lindra rosacea och inflammationer i huden. Det stärker även håret genom att stimulera kaliumproduktionen så det här är verkligen en beautyvitamin.

I första hand äter jag det eftersom vi får för lite sol. Många säger att oljelöslig d-vitamin tas upp bättre av kroppen därför äter jag den här till min frukost. En bonus är att jag nästan alltid äter ägg till frukost så då har jag ändå en sked framme! Ägg innehåller också D-vitamin.

Dela gärna

1 Comments

  1. Pingback: Kosttillskott för skönhet! – Hudvårdstest

Leave Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *