Inlägget innehåller reklamlänkar till Hudoteket

James Read Sleep Mask Face Retinol var nog en av mina favoriter i Goodiebox stop feeling guiltyboxen. Det är en nattmask med retinol som dessutom är brun utan sol. Här snackar vi verkligen en allt i ett produkt.

Nu låter jag onödigt glad så självklart måste jag ordmärka lite. James Read Sleep Mask Face Retinol innehåller Sleep Pack Technology måste ju nästan få pris för fånigt namn. Vad är det för människor som sitter och kommer på begreppen? Det låter som en sovsäck eller nåt. Den ska skydda och bygga upp huden under natten.

Masken ska förutom ge färg skapa en frisk och vacker lyster. Inkapslad retinol och hyaluronsyra återfuktar och vårdar. Det ska även minska linjer och rynkor. Prodizia extrakt från persiska silkesträds bark minskar synliga tecken på trötthet, mörka ringar, svullnad och matt hudton. Jag har en utmaning till extraktet men funkar det så kommer jag bada i den!

Färgen byggs upp gradvis och håller några dagar.

Användningen är enkel. Applicera ett tunt lager på ansikte och hals, jag brukar även inkludera dekolletaget. Var noggrann med att tona ut den så du slipper ränder. Tvätta händerna efter appliceringen för att slippa färgade handflator. Undvik att få vatten på ansiktet under 6-8 timmar. Rengör ansiktet på morgonen. Du kan använda masken en till två gånger per vecka.

Som alltid med retinol är det klokt att börja försiktigt och öka gradvis om huden klarar det. Kom även ihåg hög spf!

James Read Sleep Mask Face Retinol finns bland annat hos Hudoteket för 389kr

Köpa igen? Funkar den bra kommer jag absolut köpa igen!