Parfymhuset Jimmy Boyd Perfumista skapar dofter med ingredienser från naturen. Parfymhuset grundades 1979 och finns i Spanien. De har även en filial i doftstaden Grasse i Frankrike. De har tillverkat parfymer till många olika märken och kändisar. Yrket parfymör har gått i arv i 3 generationer så de har ett gediget kunnande i hantverket.

Jimmy Boyd utbildade sig i Grasse. Han har även gjort forskning på sambandet mellan doft och personlighet. Det sägs att det är hans specialitet. Jimmy Boyd var på Stockholm Beauty Week och jag pratade med honom både i deras monter och på presslunchen. Vilken passion han har för sitt yrke, jag önskar att alla kunde ha samma glöd och passion. Doften med ros i hans kollektion är speciellt utvald från en speciell ros i Grasse. Den rosen är så speciell att han köper upp halva skörden varje år av just den sorten.

Bilden när Jimmy talar om dofter med tavlan i bakgrunden tycker jag är så levande. Många tänker inte på hur livsavgörande vår näsa egentligen är. Den guidar oss i vad som är bra och dåligt för oss. Kolla bara när du ska äta något. Vi luktar ju ofta på maten innan vi stoppar den i munnen. Vår näsa är också en genväg till många känslor. Vissa dofter gör oss lyckliga och vissa gör oss illamående. Det stämmer för ofta när jag är stressad och uppe i varv så brukar jag tvätta ansiktet med min oljerengöring från Me Anima men jag har inte tänkt på att den innehåller lavendel. Lavendel är ju lugnande så det är ju rätt logiskt att det är den som jag brukar föredra efter en stressig dag.

Varje doft sänder ut ett budskap och man kan styra vad du vill meddela världen via hur du doftar. Det kräver kunskap att para ihop en doft med rätt människa för att meddela rätt budskap.

Jimmy Boyd

För Jimmy Boyd är hänsyn till miljö och klimat centralt. Alla material och ingredienser är utvalda för att säkerställa en så liten påverkan på miljön som möjligt. Ingredienserna odlas ekologiskt eller plockas vilt i naturen. De är 100% naturliga, veganska, innehåller inga lösningsmedel, konserveringsmedel eller ingredienser av animaliskt ursprung.

Utifrån ett stort miljöengagemang har doftkollektionen Eau de Cologne Bio-dynamic Collection tagits fram. Att doft påverkar våra sinnen är välkänt. Jimmy Boyds Eau de Colonge bygger på aromaterapi och omsluter dina sinnen. Dofterna är lätta och ska ge en uppfriskande känsla. De går att använda på huden, kläderna eller som rumsdoft.

Eau de Cologne Bio-dynamic Collection består av sju olika dofter som inspirerar till olika sinnesstämningar: Kollektionen är 100 % naturlig, 97 % ekologisk och 100 % vegansk. I kollektionen hittar du även duschgel, bodylotion och body oil i tillhörande doft.

Prisnivån är förvånansvärt låg med tanke på vilken fin produkt det är. Kollektionen har fått höga betyg på nätet och jag är riktigt nyfiken att testa dem.

Bild lånad från magazinehorse.com/sagrada-perfume-joya-barcelona/

De ska även ha tillverkat världens dyraste parfym El perfume joya de Sagrada enligt Nordic Natural Beauty men när jag Googlar världens dyraste parfym får jag upp en parfymflaska med diamanter som inte kommer från deras parfymhus. Missförstå mig rätt, jag älskar diamanter men när vi pratar parfymer så är innehållet viktigare än flaskan även om flaskan är en del av upplevelsen. När jag hittade parfymen i fråga så måste jag erkänna att den är fascinerande. Både design och sammansättning. Jimmy Boyd Perfumista tog fram den till det filantropiska lyxmärket Sagrada Barcelona. De donerar allt överskott till sociala ändamål. Deras första produkt var just El perfume Joya de Sagrada som värderas till 1 600 000 euro.

Designen är inspirerad av ikoniska byggnader i Barcelona och element från Gaudi. Utformningen i sig är ett konstverk och jag har tittat en bra stund och bara beundrat hantverket. Det vore spännande att få prova den.

Parfymen från Jimmy Boyds parfumhus är sammansatt av 18 komponenter. En vanlig parfym kan ha mellan 70-150 ingredienser. Gaudis känsla för geometri och numerologiska element har varit inspirationen för flaskan och doftsammansättningen. I Gaudis verk är den mest närvarande figuren 18 och därför har han begränsat antalet komponenter till just den mängden. Livet under Barcelonas fyra säsonger har inspirerat till valet av eteriska oljor som formar doften. Var och en av parfymerna speglar en luktfamilj som passar säsongen som nötter och choklad för vintern och rosor och jasmin för våren.

Jag hittade ett vackert uttalande från Jimmy Boyd. Rätt doft hittar till rätt person!

Annons

Källor: https://www.perfumesjimmyboyd.com/ https://www.nordicnaturalbeauty.se/varumarken/jimmy-boyd.html https://www.magazinehorse.com/sagrada-perfume-joya-barcelona/