Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Ikväll testade jag Mitomo Gold and Bee Venom Essence Sheet Mask. Jag har dragit ner rejält på att köpa sheetmasker för att skona vår natur. Det känns inte så miljömedvetet att köpa en plastförpackning med en engångsduk i men de masker jag har hemma tänker jag använda upp annars har de ju producerats i onödan. Jag har trott att det är smidigt att ta med på resor men det är extremt sällan som jag gör det.

Allt som glimmar är inte guld men jag får erkänna att den ser lockande ut. Mitomo Gold and Bee Venom Essence Sheet Mask innehåller guld och bigift. Kan vi ta ett ögonblick och vara realister, den kostar 29kr. Det bör rimligen vara ytterst liten mängd av det. Den ska ge huden lyster, öka kollagen och elastinproduktionen och minska rynkor. Den ska dessutom bekämpa ålderstecken och reducera pigmentfläckar och solskador.

Om den höll hälften av påståendena skulle den vara svindyr mem om vi är lite mer realist så kan vi möjligen se en tillfällig utslätning av de finaste linjerna och en liten lyster.

Masken ska appliceras på rengjord hy och sitta 20-30 minuter. När man tar bort arket ska överblivet serum klappas in. Jag brukar ibland lägga tillbaka arket i påsen och försluta och sedan återanvända den dagen efter. Eftersom den här är parabenfri är jag osäker om den innehåller något konserveringsmedel. Med hänsyn till priset slänger jag den och klappar inte överblivet serum. Yes självklart kan jag kolla om det är konserveringsmedel i den men jag orkar inte.

Det är skönt att vila medan masken är på och passformen är helt ok. Mängden serum är generös. Huden känns lite åtstramad och återfuktad.

Mitomo Gold and Bee Venom Essence Sheet Mask.finns hos Lyko för 29kr

Köpa igen? Det är en trevlig mask men jag vill som sagt inte ha fler sheetmasks.