Gluten och mjölkfri pizzadeg


Påsken är verkligen underbar. Det är en helg utan så många måsten och jag hamnar ofta i köket och lagar lite vad som faller mig in för stunden. Igår blev det pizza. Jag är katastrofal med jäst så det blev bakpulversdeg istället. En bonus är att det går mycket fortare. Vi läxade till det och gjorde i bakugn men självklart går den att göra i vanlig ugn.

Gluten och mjölkfri pizzadeg

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°. Låt en plåt stå inne i ugnen och bli varm. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt vatten och olja och rör snabbt ihop till en smidig deg. Dela degen i 2 eller 4 delar och forma till bollar. Kavla ut dem tunt på mjölad arbetsbänk. Lägg över på bakplåtspapper och lägg på valfri topping. Lägg över på den varma plåten och grädda i mitten av ugnen 10-15 min.

Spread the word. Share this post!

Leave Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rate this recipe