Kladdkaka med glasyr och hallonsås

Ibland känns en vanlig kladdkaka lite tonårsaktigt. Den här är lite roligare än en vanlig kladdkaka.

Kladdkaka med glasyr och hallonsås

Ingredienser

Glasyr

Hallonsås

Instruktioner

  1. -) Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Häll ner de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.

Chokladglasyr

  1. Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret. Häll den varma blandningen över och rör om Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.

Hallonsås

    Värm hallonen om du vill vara säker. Mixa hallon, socker och apelsinjuice till en sås och servera till.

      Vispad grädde är alltid gott om man vill eller så äter man kakan som den är

        Spread the word. Share this post!

        Leave Comment

        Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

        Rate this recipe