Jag gillar lugna söndagar. Efter en lugn förmiddag och en sväng på gymmet kände jag för att ta en lång dusch och bara vara. Det lät extravagantare än det var. Det tog ca 30 minuter medan jag värmde lunchen i ugnen.

Annons

Igår såg jag en på Instagram som älskade ESPA Pink Hair and Scalp Mud och jag vart nyfiken att använda min. Hud och hårvårdsprodukter gör ju ingen nytta i ett skåp. Jag sköljde håret i duschen och torkade håret lite innan jag applicerade masken i hårbotten. För att slippa gå runt med blött hår virade jag upp det i en turban. Medans den verkade applicerade jag -417 Time Control i ansiktet den fick sitta lite för länge så jag sprayade ansiktet med mist lite nu och då. Vissa hävdar ju att man torkar ut huden om lermask får torka och jag chansar inte.

När maskerna i hår och ansikte verkat 15 min applicerade jag The Body Shop Himalayan charcoal body clay på kroppen. Den har också varit bortglömd ett tag. Nu har den fått en ny chans. Jag kom snabbt ihåg varför den varit bortglömd. Badrummet blir kladdigt och allt får svart lera på sig. Kolla bara hur vacker tuben är. Huden blir mjuk och jag gillar den ändå. Dessutom har jag bestämt mig för att försöka använda upp mina produkter.

När lermasken på kroppen fått verka 5-10 minuter så gick jag in i duschen och började med att tvätta håret. Sachajuan Moisturizing Shampoo är ett härligt återfuktande schampoo som jag tycker om. Terre de mars shower gel har en underbar doft. Innan jag tvålade kroppen med den så applicerade jag Sachajuan Hair repair och lät den verka medan jag fick bort lerinpackningen från kroppen och duschen. Allt avslutades med Sachajuan Moisturizing Conditioner som fick sitta när jag rakade benen.

Lera är djuprengörande och därför får man inte slarva med att smörja efter duschen. Jag mistade ansiktet med Alex Cosmetics Lily Hydra Tonic följt av Transderma O serum och Terese & Soon Everyday face moisturizer. Det fick absorberas medan jag smorde in kroppen med Manna Kadar Renewing body butter. Dagens deo vart Biotherm deo pure

Många hävdar att de inte har tid att ta en sån här lång rutin. Första kvarten så plockade jag i köket och förberedde min lunch. Lunchen fick sköta sig själv på spisen medans jag duschade och det tog säkert också en kvart. Den tiden bör vi kunna unna oss själva ibland. Har man inte den tiden är det dags att se över vart tiden tar vägen.

Det är viktigt att vi tar hand om oss själva för att orka ta hand om omgivningen. Spar inte sånt till fest utan lyxa till det ibland. När jag var klar vilade jag lite och sen åkte jag till skogen och plockade svamp. Selfcare i sin bästa form helt enkelt.