Här snackar vi en behandling som definitivt inte ska utföras av vem som helst. Skalpellpeeling är precis så skrämmande som det låter men wow vilken behandling när det blir rätt 🤩 Tänk på att det är en vass kniv som tar bort fjun och hudceller så gör absolut inte den här behandlingen hemma. Gå till ett proffs!

Glowet syns inte så bra på bilden men jag är imponerad! Helt klart en behandling värd att göra.
Jag har även fått frågor om klänningen, det är en Camilla Thulin

Jag har sagt det förr men det tål att upprepas. Kolla alltid upp salongen du ska till och om du är tveksam om det är en bra salong så kan du kolla hos SHR. SHR har höga krav på sina medlemmar och salonger och de genomgår utbildningar hela tiden. Gör bara behandlingar hos auktoriserade terapeuter. Zeneta har gesällbrev och vad jag hittat har hon många nöjda kunder. Jag brukar alltid Googla nya salonger och terapeuter innan jag besöker dem. En lättare behandling kan man säkert göra hos vem som helst men mer avancerat ska göras av någon med gedigen utbildning. Syrorna är starkare än de vi kan använda hemma och kan orsaka skador om de används fel. Farorna med skalpell behöver jag förhoppningsvis inte nämna.

Såna här diplom brukar också innebära att du är i trygga händer

Vad är då en skalpellpeeling? Det kallas också för dermaplaning. Man exfolierar ansiktet med en skalpell. Förutom fjunen (vellushår)i ansiktet så tas även döda hudceller bort. Det ska stimulera cellförnyelse, öka cirkulationen och syresätta huden. En bonus är att efterföljande produkter tas upp bättre. Håret som tas bort är inte samma hår som på benen och kommer inte växa tillbaka tjockare.

Annons för Hello Fresch

Som de flesta behandlingar inleds denna med rengöring. Vi gjorde även en mandelsyrapeeling. Min hud var helt ur balans efter semestern. Jag har dessutom testat en rengöring som inte passar min hud. Mandelsyra fungerar ju även för känslig hud och min hud är ju känslig.

Skalpelldelen var en upplevelse. Zeneta känns stadig på handen och det märks att hon gjort behandlingen flera gånger. Det här är verkligen något som kräver kunskap och erfarenhet. Hon använder en steril skalpell och om något går fel kan du få rejäla skärskador. Lova att du inte gör det här hemma. Jag har testat med brynkniv och även lyckats skära mig. Kniven hon använder är steril och hon gör rent den många gånger under behandlingen. Tiden hon tog på pannan är ungefär samma som jag lade på hela ansiktet när jag gjorde själv.

Mixen av döda hudceller och ansiktshår är spännande att se. Tyvärr syns även solskadorna extra bra på den här bilden.

Vi avslutade med en alginatmask. Det är inte en mask för de som har klaustrofobi men jag gillar den. Det är som att lägga en skönt täcke över ansiktet. Så otroligt avslappnande🥰Vi hade så trevligt så jag glömde att fota men googla Alginatmask så ser ni hur läcker den ser ut.

Efter maskens applicerade hon toner och två intressanta serum. Solskyddet som vi såklart avslutade med var det bästa face & body som jag testat. Jag brukar inte gilla sånt för både ansikte och kropp eftersom jag tycker de oftast är för blanka i ansiktet och inte tillräckligt återfuktande för kroppen men den här var riktigt bra. Tyvärr har jag lovat mig själv att dra ner på att hamstra hudvård annars hade jag köpt den. Den står på min önskelista!

Zeneta har även ett bra klipp om Dermaplaning

Jag kommer absolut att göra den här behandlingen igen. På kvällen såg huden så fräsch ut så jag nöjde mig med lite mascara när jag skulle ut och äta.

Behandlingen tar ca 60 minuter och kostar 950kr