Instagram Àr fantastiskt trevligt att hÀnga pÄ men som allt annat hÀr pÄ jorden sÄ har det Àven baksidor. Jag vart kontaktad av en som ville bli min Sugardaddy pÄ Instagram. Han hade en otrolig timing för jag hade förfÀrligt ont i ryggen och lÄg utslagen. I kombination av nyfikenhet och tristess sÄ svarade jag. Det Àr pÄ riktigt intressant hur de bygger konversationen. Han inledde klokt med att berömmer mitt jobb som jag lagt ner pÄ min Instagram viket sjÀlvklart ger pluspoÀng. Jag lÀgger sjukt mycket tid pÄ att lÀra mig om kost, skönhet och hÀlsa. Det Àr ju inte direkt ett gratis intresse sÄ det Àr sjÀlvklart vÀlkommet att bidra i alla former för att visa uppskattning. ReklamlÀnkar ger verkligen inte mycket pengar och min lÀnk hÀr till Paypal har gett mig exakt 0kr.

Vi pratade lite kort pÄ Instagram sen ville han att vi skulle prata vidare pÄ Google Hangouts. Jag anvÀnder aldrig det sÄ jag kan lika gÀrna avinstallera appen om jag upplevde nÄgra problem. Han skickade bilder pÄ sig (troligen en bild pÄ nÄgon annan frÄn Google) som ni ser var bilderna helt rumsrena. Om nÄgon tar illa upp för att jag lÀgger ut hans namn sÄ utgÄr jag ifrÄn att det Àr fakenamn. Han kallar sig alltsÄ för Armstrong Mcdaid vilket lÄter pÄhittat som sjutton.

Ok elakt av mig att berömma hunden och inte honom men hunden Àr ju söt och jag Àr alltid Àrlig.

Som ni ser var konversationen pĂ„ nivĂ„ av ett brevvĂ€xlande barn. Han kom med en massa bullshit om att han var en affĂ€rsman. Om han vill framstĂ€lla sig som en framgĂ„ngsrik affĂ€rsman tror jag dunjacka sittande pĂ„ golvet Ă€r fel look. Jag tror att jag aldrig hört en enda företagare presentera sig som affĂ€rsman men men… jag var ju mer nyfiken pĂ„ att se nĂ€r han skulle börja bluffa. Jag tror inte pĂ„ nĂ„gon vill ge mig pengar för mina krĂ€mkunskaper och jag Ă€r för gammal för att nĂ„gon ska vilja ge nĂ„got för min skönhet 😂

Som ni ser sÄ var det rÀtt stel konversation.

Mina otroligt intressanta svar mĂ„ste ju vara det som gjorde att han undrade om jag har PayPal…

HĂ€r började det bli riktigt underhĂ„llande. Han vill alltsĂ„ skicka 2000 dollar till nĂ„gon som svarar med ett ord lite nu och dĂ„… Det lĂ„ter ju vackert med att han bara vill ha min Ă€rlighet och lojalitet đŸ€Ł Jag kan lĂ€tt rĂ€kna upp nĂ„gra i mitt umgĂ€nge som hellre skulle betala mig det för att slippa min Ă€rlighet!

Inte nog med det, han ville att jag skulle vara online en viss tid nÀr han skulle skicka pengarna. NÀr jag skickar pengar via PayPal sÄ nÄr de mottagaren Àven om den inte sitter och vÀntar i andra Àndan.

Eftersom jag Ă€r som en rabiat 5-Ă„ring sĂ„ var jag inte online pĂ„ tiden han sa. ÄndĂ„ fick jag ett meddelande att pengarna var pĂ„ vĂ€g. Ett helt ok tillskott under semestern om det hade varit pĂ„ riktigt. MĂ€rkligt nog sĂ„g jag inga pengar sĂ„ det svarade jag. Det var dĂ„ jag skulle byta konversationsvĂ€g igen och kontakta hans chef via Whats App. Jag ljög och sa att jag Ă€r blyg och bad honom prata med sin chef. Efter lite dravel sĂ„ tog nyfikenheten över igen och dĂ„ fick jag fram vad de var ute efter.

Seriöst, PayPal tar inte ut en avgift för att ta emot pengar. Ni kan vara lugna, jag skickade exakt 0kr. Jag tror tyvÀrr att nÄgra gÄr pÄ det och kan jag rÀdda en frÄn att falla för sÄnt hÀr sÄ blir jag glad. Det Àr sÀllan de med en stark ekonomi som gÄr pÄ sÄnt hÀr.

Notera det lÀtt överlÀgsna tonfallet. Han, den vÀrldsvana affÀrsmannen som vill gynna en shopaholic i Sverige mÄste lÀra lilla mig hur PayPal fungerar. Extra löjligt Àr hur han Àven anvÀnder mitt namn för att understryka hur fel jag har och hur korkad jag Àr som anklagar honom för bedrÀgeri.

Hans svar nÀr jag sa att jag pratat med PayPal Àr sött. Tydligen sköter hans chef om överföringar till hans sockerflickor och det lÄter ju som ett helt sund ansvarsfördelning.

Eftersom svaren vart sÄ uttrÄkande nÀr jag klargjorde att jag inte tÀnker skicka nÄgra pengar sÄ lÀt jag bli att kontakta honom mer. Om nÄgon av nÄgon galen anledning skulle tro att han pÄ nÄgot vis skulle vilja stötta mig sÄ borde vÀl han veta vid det hÀr laget att vi som hÀnger pÄ Instagram har vÄr sjuka valuta för support. Alla jagar vÀl likes men det har jag fÄtt lika mÄnga av som pengar.

SjÀlvklart har jag anmÀlt konversationen till Instagram men de Àr ju upptagna med att ta bort memekonton. Han finns kvar pÄ Instagram om nÄgon mer vill ha kul!

Vi tar nÀtreglerna en gÄng till

  • Om nĂ„got lĂ„ter för bra för att vara sant Ă€r det nog sĂ„!
  • Det finns inget gratis – inte ens smink
  • KĂ€nns nĂ„got fel Ă€r det nog fel
  • Är det rimligt? I det hĂ€r exemplet hade kanske en kvinna som vill bidra med nĂ„gon hundralapp vore trovĂ€rdigt
  • Kolla allt som kĂ€nns fel, Google kan allt och dĂ€rför lĂ€gger jag ut namnet sĂ„ du kan hitta namnet vid en Googling

Vad vill jag dÄ uppnÄ med det hÀr lÄnga inlÀgget? NÄgra kommer sÀkert att skumma rubriken och tro att jag letar sugardaddy och de kan fÄ avfölja mig eller leva vidare i fördomsfull okunskap. Det jag vill Àr att kanske rÀdda nÄgon stackare frÄn att drabbas av sÄna hÀr bluffar. Eftersom de fortsÀtter sÄ antar jag att nÄgra skickar pengar i hopp om att kanske fÄ nÄgon krona. Det Àr de som jag vill rÀdda frÄn sÄna hÀr dumheter. Ni som tror att nÄgon kommer skicka pengar till en okÀnd mÀnniska utan att fÄ nÄgot i utbyte bör ta en rejÀl funderare. Om nÄgon av nÄgon outgrundlig anledning vill skicka pengar till mig sÄ har jag PayPal men jag kommer inte betala nÄgon avgift för att ta emot nÄgot.