Syis Brightening Biocellulose mask with lemon är en lystergivande mask som är berikad med C-vitamin extrakt från citron. Citron gör mig alltid lite smårädd eftersom min hud kan reagera på det och jag tänker jämt på alla sjuka hemgjorda masker man plågat sig själv med genom åren där även citron har ingått. Undrar varför jag haft hudproblem? Men åter till masken, den är inte skyldig till mina problem. Bonustips i slutet!

Annons

Förutom extrakt från citron innehåller den krasse och ska mjuka upp, stärka blodkärl och ge lyster till trött hud. Isoflavoner från soja jämnar ut hudtonen och piggar upp huden. Den ska även accelerera kollagenproduktionen och skydda mot fria radikaler. Den hävdar att den även reducerar porer men det påståendet lämnar vi till de som tror på tomten. Den kan säkerligen få porerna att se mindre framträdande ut men ingen mask eller kräm kan ändra porstorleken.

Hur är då masken? Jag gillar geleiga masker som ligger som en hinna på huden. Jag testade en stund med yttre skyddspappen på för att kapsla in den men passformen vart inte bra så jag skalade den som man ska. Den känns skön på men när man klappar in överflödigt serum blir ansiktet klistrigt. Huden ser finare ut

Syis Brightening Biocellulose mask verkar inte säljas längre

Syis Brightening Biocellulose mask with lemon ansikte
Fruktansvärt trött och sliten, notera hur snyggt jag rufsat till mitt ögonbryn!

Tips från snåljåpen, skyddspappen har alltid serum på sig. Jag lägger den på hals och dekolletage så får det området också lite mask. Kostar inget och maximerar nyttan av masken. Sheetmasker är ju inte optimala ur miljösynpunkt och då får man göra det bästa av dem om man ändå ska använda dem.