Taika Moisturising gel cleanser

Taika Moisturising gel cleanser är en rengöring för ansiktet från finska märket Taika. Rengöringen var en av vinnarna i Nordic Natural Beauty Awards 2021. Den ska passa för alla hudtyper och det är ju bra. Ifall du inte redan gissat det så har den naturliga ingredienser och tillverkas i norden. Jag har för mig att jag testat en ansiktsmask från märket förr men det var så länge sedan att jag redan glömt exakt vad jag tyckte.

Annons

Den är även utan sulfater. Sulfater kan torka ut eftersom deras största uppgift är att lösa upp olja och de kan inte skilja på bra och dålig olja. Nu brukar jag inte vara den som lägger stor vikt vid vad en produkt inte innehåller men vårt sebum är viktigt för en vacker hy och vi måste måna om det. Det är ofta det som gör att en rengöring får huden att kännas stram. Framförallt är den mild och rengör bra.

Vad är det då som är så bra i Taika Moisturising gel cleanser? Tre olika typer av Xylitol ska hjälpa till att återfukta. Återfuktar och rengör gör även björksav.

Annons

Recension Doften är mild och fräsch och har verkligen den där härliga björksavsdoften. Jag tycker så mycket om den doften att jag skulle kunna tvätta ansiktet lite extra bara för att få njuta av doften.

De skojar inte med att huden känns återfuktad. Den blir så mjuk och len och en kväll höll jag på att glömma att smörja mig efter rengöring och det händer inte ofta.

Som alltid hoppar jag av lycka när det är en lätttransporterad tub i plast med snäpplock. Jag är fortfarande emot att hålla på att kladda med skruvkork. Designen får lite extra plus i kanten för övriga familjen klagar inte på färgen och jag tycker den matchar badrummet bra.

Taika Moisturising gel cleanser finns hos Happy Food Store

Taika Moisturising gel cleanser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *