The Body Shop Gel Shampoo Tea tree är ett schampo som ska balansera och rengöra håret. Mitt hår har varit i obalans ett tag och kunnat vara torrt som hö på morgonen för att sedan bli fett i hårbotten vid lunchtid. Jag har börjat få ordning på håret sedan jag började med Sachajuans produkter men nu ska jag testa det här ett tag. Det här är första schampot från Body Shop som jag testar på typ 20år så det ska bli riktigt spännande. Jag har läst många som älskar deras produkter och jag är ganska neutral i frågan. Jag har lovat att testa det här annars hade jag fortsatt med Sachajuan men jag är ändå nyfiken vilken av deras produkter som gör mitt hår mjukt. Mitt hår är ofta torrt, fett, frissigt och livlöst.

Första gången jag använde schampot uppskattade jag doften. Det är Tea Tree och eukalyptus, en riktigt uppfriskande doft. Håret kändes lite torrt och tovade sig värre än vanligt. Nu kan det absolut vara en invänjningsperiod så jag testar vidare . Även efter andra tvätten så fick jag dränka håret i serum och spraybalsam. Planen var 14 dagar med schampot och sedan återgå till mitt vanliga schampo och testa balsamet 14 dagar för att sedan testa schampo och balsam tillsammans. Just nu är jag osäker om jag vill testa en vecka till eftersom det känns som om mitt hår går av.

Tea Tree Oil är välkänt för sina goda egenskaper och jag har många produkter hemma med det i. Body Shop var föregångare inom naturliga ingredienser. Att schampot är veganskt är något många kollar efter, jag trodde alla deras produkter var det så nu måste jag kolla upp det lite närmare.

Det här är en serie som verkar vara helt ny! De innehåller veganskt silkesprotein – ett växtbaserat protein med samma kemiska struktur som i den europeiska trädgårdsspindelns silkestrådar. Jag ska försöka ta reda på vilken växt det kommer ifrån. Flaskan är gjord av återvunnen plast. Plasten plockas av kastlösa i Indien vilket även ger dem arbete.

Shampot ska reparera håret inifrån och ut och jag ska försöka ge det en ordentlig chans. Ni som läser detta behöver inte vara så oroliga för mitt hår är rätt omöjligt och det är därför jag ska testa just det här. Ibland kan håret bli värre när man byter sort så jag ska testa tålamod. Min hårbotten mår bra i alla fall.

TEA TREE PURIFYING & BALANCING SHAMPOO 95:-/ 250 ml

Annons