The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1% 30ml är ett serum från The Ordinary. Jag är kluven till märket. De har förändrat hudvårdsindustrin genom att göra oss nördar till kemister/ hudterapeuter. Deras styrka är alltså deras svaghet. Vi vanliga människor har sällan spetskompetens och många komponerar recept på hudproblem. Det är även bra och dåligt att priset är lågt. Ett dyrt serum kollar man gärna upp noga men det här kostar mindre än 100kr och då kollar man ofta inte så noga och hudskador kan bli dyra att återställa. Använd alltså produkterna med omdöme och lita inte blint på forum på nätet. Jag har sett människor dela ut råd utan att ens kolla vilken hudtyp personen har eller vilka mål de har. Jag köpte det här först av Dermarome på Fab Day. De hade utbildad personal som kollade hudtyp så jag har inte klickat hem random produkter. Eftersom jag är nördig skickade jag även en vän att shoppa i deras monter och hon vart rekommenderad helt andra produkter.

Den har vitaminer och mineraler som ska motverka orenheter. Niacinamid (B3) ger ett intryck av en ren hud utan tilltäppta porer. Kombinationen med zinksalt ska balansera talgproduktionen.

Det vanligaste påståendet om Niacinamid är att det minskar porerna. Det sker genom att huden blir mer elastisk. Det kan enligt vissa även reducera akneärr och pigmenteringar. Jag tycker att påståendet om mer elastisk hud stämmer. Påverkan på porerna kan också stämma. Mina akneärr och pigmenteringar påverkas inte alls av det här serumet. The Ordinary påstår inte heller att serumet ska få bort pigmenteringar och ärr men många hyllar Niacinamid för den effekten. Om det är till någon tröst biter inte skin rejuvenation med IPL heller så mycket på mina värsta fläckar.

Serumet ger en spänstig fräsch hud. I och med att det reducerar orenheter ser porerna lite mindre ut. Jag tycker även att man får en härlig lyster. Vid det här laget hoppas jag ingen går på säljsnack om att något minskar porerna. Det är inte möjligt men du kan få dem att se mindre ut.

The Ordinary Niacinamid finns hos Lyko för 78kr Det är ett serum jag gärna köper igen.