Inlägget innehåller reklamlänkar till MEDS

Vagivital Aktigel är en hormonfri gele som ska lindra torrhet, klåda i underlivet, sveda när man kissar. Funktionen ska uppnås genom att sänka pH-värdet i underlivet. Det ska främja celltillväxten på slemhinnorna.

Kliniskt dokumenterad effekt vid Karolinska sjukhuset, Akademiska sjukhuset samt Norrlands universitetssjukhus.

Tuben ska räcka i 30 dagar och när man börjar behandla med Vagivital Aktigel ska man använda den dagligen i 30 dagar för att sedan använda vid behov. I förpackningen följer det med en spruta som man använder för att få in gelen. Den har en markering för hur mycket gel man ska använda. Gelen är fettfri så sprutan är lätt att rengöra.

Jag hittade även en studie som visar att den kan ha positiv effekt mot svampinfektion. Många kvinnor drabbas av återkommande svampinfektioner och det här kan lindra. Som alltid gäller regeln att kolla alltid med en läkare om du misstänker att något är fel i din kropp. Självmedicinera inte utan att kolla upp.

Vagivital Aktigel finns hos MEDS för 249kr

Köpa igen? Ja absolut

Såna här produkter brukar kännas som en kemikaliecocktail. Nu är jag inte en sån som tror att det finns något utan kemikalier eftersom även vårt älskade H2O är en kemikalie men kolla på innehållet i den här!

Vatten, hypromellos, bensoesyra, mjölksyra, natriumhydroxid, det är hela innehållsförteckningen.