Gumpearl tandkrämstablett

Gumpearl tandkrämstablett

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar till Doz Apotek

Gumpearl tandkrämstablett är en produkt som jag varit nyfiken på länge. Den är utvecklad i samarbete med tandvården och är helt vegansk. Jag har kollat på den på Eco Living Scandinavia och även på Stockholm Beauty Week. Det är tandkräm i tablettform vilket är extremt smart vid resor med handbagage men även bra för miljön eftersom det innebär mindre förpackningar och mindre vatten som behöver fraktas runt. Som mycket annat miljövänligt är de även utan SLS, mikroplaster, alkohol och palmolja.

Tabletterna innehåller fluor och Xylitol och ska motverka karies. Gumpearl tandkrämstablett finns i glasburk och som refill så de har tänkt till på miljön. Vill du spara lite pengar kan du absolut använda en egen glasburk och köpa bara refillpåsen.

Recension Formatet låter klumpigt och det är nog därför testen jag fick på Eco Living har legat bortglömt ett tag. Jag hade i ett korkat ögonblick glömt beskrivningen och fick för mig att man ska lägga tabletten på tandborsten och vänta tills den smält på något vis. Inte en lösning till en människa utan tålamod! När jag läste lite igen så insåg jag att man ska tugga på tabletten och sedan borsta. Skeptisk som jag alltid är så tyckte jag att tabletten såg löjlig ut och tänkte att den lilla kommer inte räcka men jag gillar att utmana mina fördomar och testade. Tabletten blir som ett tjockt skum som man borstar in med tandborsten. Det känns på något vis som att man kommer åt mer mellan tänderna när man tuggar upp skummet. Tänderna känns renare och om de klarar sig bättre från karies är omöjligt att säga utan att vara expert och knappt då kan man vara säker.

Det är ett trevligt alternativ till vanlig tandkräm och känns genomtänkt.

Gumpearl tandkrämstablett 62 st (det du behöver för en 31 dagars månad) kostar 39kr hos DOZ Apotek

Köpa igen? Jag kommer inte ersätta min vanliga tandkräm med den här än men på resor är den underbar. Det finns även en med kol som ska vara blekande men vad jag läst så kan kol skada emaljen så den kommer inte jag ens testa


Publicerat

i

, , , ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *