Inlägget innehåller reklamlänkar till Lyko

Det här är världens sötade flaska med en alldeles underbar olja. Akademikliniken Pure Retin Oil är en retinololja. Den går att applicera direkt på huden eller blandas i dag/ nattkrämen. Den stimulerar cellförnyelse, reducerar solskador och minskar ålderstecknen. 3-5 droppar räcker på fuktad hud. Vill man boosta den rejält kan man applicera den efter ett fuktgivande serum. Den ska vara så stabil att du även kan ha den dagtid men självklart med hög spf men det ska man ändå alltid ha. Är du osäker så använd den bara på natten.

Akademikliniken Pure Retin Oil innehåller en kraftfull A-vitaminolja och är förstärkt med Bio-retinol och lakritsrot. Oljorna kommer från mandel, jojoba och squalane som ger näring och balanserar fuktnivån i huden. Även vi med känslig hud kan använda den!

  • Ökar hudens fasthet
  • Motverkar solskador
  • Cellförnyande
  • Pigmentutjämnande
  • Motverkar orenheter och förstorade porer

ANVÄNDNING: Nattbehandling. Applicera 3-5 droppar på rengjord och lätt fuktad hud, gärna efter ett fuktgivande serum. Alternativt mixas någon droppe ner i ett serum eller mjukgörare innan applicering. Under dagtid bör du alltid använda ett solskydd med Spf 30 eller högre.

Jag är sjukt sugen på en fullsize i höst om inte sommaren blir skuggig. Det är en underbar olja. Akademikliniken Pure Retin Oil finns att köpa hos bland annat Lyko för 1495 för 30ml

Vad innehåller den? Kopierat från Lyko

AKTIVA INGREDIENSER:
Hydroxypinacolone Retinoate En aktiv och kraftfull A-vitamin ester (kosmetiskt graderad) med likande egenskaper som Tretinoin (vitamin A-syra), men utan dess biverkningar. Denna retinoid genomgår ingen omvandling alls utan binder sig direkt till retinoidreceptorerna och initierar en cellrespons. Detta kan bland annat aktivera cellförnyelsen, celldelningen och biosyntesen av extracellulära proteiner och glukaner, Verkar strukturförbättrande, normaliserande och pigmentutjämnande.
Bakuchiol Ett så kallat bio-retinol som utvinns från växten Psoralea corylifolia. Detta ämne har visat sig ha påfallande lika egenskaper som retinol i huden, utan att skapa irritation. Den har bland annat bekräftats kunna stimulera kollagen (I,IV,III). Fungerar även stabiliserande och förstärkande av andra retinoider. Har även dämpande egenskaper på akne.
Hexylresorcinol En kraftfull antioxidant. Har kraftfullt pigmentutjämnande egenskaper. Har i kliniska studier visat sig vara fyra gånger så effektiv än hydroquinone. Ökar hudens skydd mot UV-ljus samt föroreningar. Verkar även antibakteriellt, läkande och smärtdämpande.
Glycyrrhiza Glabra Root Extract (Lakritsrot) Hämmar tyrosinas aktiviteten och melaninformationen (pigmentutjämnande). Motverkar angrepp av fria radikaler. Verkar anti-inflammatorisk. Den är rik på antioxidanterna triterpener, saponiner och flavonoider.
Tocopheryl Acetate/ Tocopherol (Vitamin E) Antioxidant som motverkar oxidation av hudens lipider. 
Squalane En stabil oljelöslig ingrediens som framställs av oliver. Verkar fuktighetsbevarande, uppmjukande och barrärstärkande. Fungerar som en kraftfull antioxidant och verkar antibakteriell samt dämpar rodnad/irritationer. Stimulerar hudens cellnybildning och läkeprocess. Förstärker även absorptionen av andra aktiva ingredienser
Purnus Amygdalus Dulcis Oil (Sötmandelolja) En mild och lättabsorberad olja som är rik på antioxidanter, mineraler och omättade fettsyror. Den verkar återfuktande och barriärstärkande.
Plukenetia Volubilis Seed Oil (Inca Inchi) En mycket näringsrik kallpressad olja som utvinns ur frön från en stjärnformad frukt i Amazonas. Rik på vitamin A och E, mineraler och essentiella fettsyror (omega-3 och ome- ga-6). Verkar antiinflammatorisk och reducerar rodnad.