Inlägget innehåller reklamlänkar till Eleven

Akademikliniken Pure Body Peel är ännu en av mina favoriter från Akademikliniken. Att jag gillar deras produkter antar jag att ni som följt mig ett tag redan vet men det är ju ändå kul att analysera vad som gör att jag gillar dem så mycket. Det jag kan anmärka på med deras produkter är att de ofta har alla coola ingredienser i sig men de skryter sällan med hur spännande innehållet är. Om jag inte minns fel så är alla deras produkter veganska och har varit det långt innan det vart trendigt men det är inte heller något de skryter om. Peelingen är vegansk ifall ni undrar och nej, Akademikliniken har inte sponsrat mig än. Jag tror peelingen och Body Boost är inköpta på Kicks.

Om man vill ha en snäll peeling som får bort vinterfnaset så är Akademikliniken Pure Body Peel helt rätt. Huden blir silkeslen redan efter första användningen. Som med alla peelingar så ska man absolut inte överanvända utan håll er till rekommendationen så ni inte skadar er hud. Kornen är gjorda av vindruvskärnor och mineraler. Förutom korn så innehåller den enzymer från granatäpple som exfolierar och förfinar hudstrukturen. Doften är lavendel och citrus vilket är både uppiggande för kropp och själ.

Huden blir len och får en härlig lyster. Jag brukar använda Pure Body Boost efter att jag använt peelingen. Jag är alltid noggrann med att återfukta de gångerna jag peelar. Dessutom tas ju krämer upp bättre efter en peeling.

På Instagram fick jag även tips från Akademikliniken med att man även kan låta den sitta på en stund som en mask på fötterna för att göra en fotskrubb. Jag är osäker om man även skulle ha påsar över men jag gör så om fötterna känns lite ovårdade. Bra tips istället för att köpa en separat fotpeeling.

Akademikliniken Pure Body Peel har jag lyckats hitta till ett oroligt pris hos Eleven för 188kr istället för ca 375kr som jag tidigare sagt så försöker jag alltid leta upp bra priser till er så ni ska kunna fynda.

Min favoritduo när jag vill ha en vacker hud på kroppen! Oftast glöms kroppen bort när man är beautynörd.