Akademikliniken Pure Lift serum håller på att omarbetas och jag är en av sex som vart uttagen som testpilot av deras nya formula! Stolt! Självklart, det är ett av mina favoritmärken och Sarah som tar fram produkterna är så proffsig och påläst så jag skulle kunna skriva ett separat inlägg om hur bra hon är. Det här inlägget kommer uppdateras löpande och är mina egna tankar under testet. Det kommer inte korrekturläsas supernoga utan är mer tankenoteringar efter resans gång.

Som testpilot så ska jag använda serumet i 8 veckor och inte ändra något annat i min hudvårdsrutin. Ni som följer mig kan ana svårigheten. Jag är hopplöst dålig på att använda upp något och byter alltid ut något men som tur är gillar jag utmaningar. Sambon tipsade om att jag får väl sätta klistermärken på produkterna och byta klistermärken varannan vecka…

Jag har fått en liten tester av Akademikliniken Pure Lift serum i gamla formulan men det var ett litet prov och länge sedan. Vad jag minns så gillade jag den verkligen. I en drömvärld hade huden varit i ett riktigt bra skick när jag började testa men jag vet att jag har ofta orealistiskt höga krav på vad bra innebär. Det kan ju vara en skada av att hänga på Instagram och följa för många hudvårdskonton och ser för många redigerade bilder på människor i 20års åldern med filter.

I ett inlägg på Instagram om det här så stod det att det var ännu mer peptider i det här serumet motför den tidigare och peptider är ju fantastiska på att sudda ålderstecken.

Designen är stilren och snygg. Den känns lyxig och passar i de flesta badrummen. Pappret den är packad i är så snyggt så jag är riktigt positiv till produkten. Jag hade lite utslag på halsen som jag inte har en aning om varför jag får. Har kollat dem hos hudläkare och testat det vanliga med kortison och antibiotika men utan resultat så jag får leva med dem tills någon lyckas hitta en bra lösning. Som sagt utslagen är produkterna oskyldig till för de har jag haft i flera år.

Jag har gjort 3 behandlingar med Skinrenuvantion innan jag påbörjade det här så lystern känns bra. Jag kommer inte göra några såna behandlingar under dessa veckor för att inte påverka resultatet. Några dagar efter sista behandlingen med Skinrenuvenation gjorde jag en hudanalys på Babor så det finns en rätt färsk analys av hudhälsan. Jag fick tyvärr sämre resultat än vekligheten eftersom jag hade en skimrig cc-kräm den dagen.

Nästan hela min hudvårdsrutin under 8 veckor. Gilda Liljeblads barriärkräm och Nourishing saknas på bilden men kommer också följa mig i 8 veckor.

Jag började använda serumet 6/2

Första gången testade jag serumet på kvällen och applicerade det mer än 30 min innan jag lade mig så serumet skulle absorberas på huden istället för kudden. Det ger ett direkt glow och känns härlig. Eftersom jag har en väldigt reaktiv hud så var jag rädd för utslag och klåda. När man testar en produkt som inte är helt färdigutvecklad så är ju risken ännu större och jag lade mig och tyckte att det kliade lite på höger tinning. Som tur är så var nog klådan inbillad för jag hade inga utslag när jag vaknade och klådan var borta. Efter duschen sprayade jag ansiktsvatten och applicerade serumet igen med en lätt massage uppåt för att förstärka liftingeffekten. Serumet följdes upp med Gilda Liljeblads barriärkräm. På kvällarna använder jag Gilda Liljeblad Nourishing Cream istället för Fortyfiyng Barrier Cream.

Rengöringen jag använder är Cure extra care cleanser som tar bort makeup och är mild. När jag haft mycket ögonmakeup brukar jag lösa upp det med Garnier miscellär vatten och sedan min rengöring. Miscellärvattnet brukar jag ibland ersätta med Syis Makeup removing lotion.

2-3 gånger i veckan använder jag Pure Triple Peel som är helt underbar på att ta bort döda hudceller. Om huden ser extra trött ut brukar jag låta den sitta på någon minut som en mask och sedan massera bort den försiktigt med vatten

Ansiktsvatten sprayar jag hellre på än använda en bomullsrondell. Generellt försöker jag undvika engångprodukter så en spray är ju perfekt. ansiktsvatten ska ju inte vara ett steg i rengöring så om du får med makeup rester på din pad för ansiktsvatten behöver du se över din rengöring. Under de här veckorna fortsätter jag med Pure Berry Toner

Glow oil brukar jag använda för att ge just lite extra glow nu och då, mest inför fest men nu är det snarare inför någon utelunch eller Zoommöte.

LIte äldre shelfie. Japp min shelfie är en hylla på badrumsspegeln. Har ett stort badrumsskåp med det som inte används dagligen som masker och oöppnat. Aureliaserumet är det som jag ersatt med Pure Lift. Filorgas oxygen peel får vila på samma ställe som mina andra serum.

Efter att ha använt ca 1 vecka morgon och kväll så vore det konstigt att se någon större skillnad men huden känns fastare och har mer lyster. Den här veckan har jag inte känt något behov av foundation flera dagar vilket är ett riktigt gott betyg.

Mängden serum har jag också testat olika varianter av och 3 pump är alldeles för mycket även om du applicerar på hals och dekolletage. 1 är lagom till ansiktet och två är nästan för mycket men lagom om man tänker på uttrycket att ansiktet slutar vid bröstvårtan.

17/2 insåg jag att foundationfria dagarna blivit fler än någonsin. Huden känns bra och har mer lyster än vanligt.

3/3 Huden känns fastare och lenare. Hade önskat den utrotade rynkorna men mina är nog för djupa för ett serum men jag älskar verkligen mitt serum. Känner inget större behov av foundation på morgonen. Hudtonen är jämnare och lystern är bra. Bjuder på icke perfekt eyeliner och rufsiga bryn. Bilden är tagen på en toalett med normal belysning och utan filer. Det som jag är sugen att byta i rutinen är dag och nattcreme.