Jag är Ambassadör för Australian Bodycare så hela inlägget klassas som reklam enligt svenska regler. Inlägget innehåller även annonslänkar.

Våren är här och vi närmar oss sommar. Australian Bodycare Body Scrub Tea Tree Oil är en ny favorit. Jag har under många år haft problem med mina hårsäckar och har provat det mesta för att få bukt med problemet. Det som fungerar bäst är att vara noggrann med peeling. I all ärlighet så har jag även gjort laserbehandlingar! Ni som någon gång drabbats av rejäl hårsäcksinflammation förstår problemet. Ni som inte gjort det kan njuta av slät hud med ett vackert glow bara! Body Scrub är bra för mycket!

Regelbundet exfoliering och torrborstning har hjälpt mig bra och som en bonus blir huden snyggare. Dessutom är det lättare att få brun utan sol snyggt om huden är mjuk och exfolierad. För att få en snygg brun utan sol bränna rekommenderas att man gör en noggrann peeling dagen innan applicering.

Tea Tree Oil är känt för sina antiinflammatoriska egenskaper. Det är ett gammalt beprövat ämne som av vissa fått onödigt dåligt rykte. Det är naturligt men i ren form är Tea Tree oil väldigt starkt. Jag är inte tillräckligt noggrann med mått så jag köper hellre produkter med Tea Tree Oil som utspädd ingrediens istället för i ren form. Även den mest oskyldiga ingrediensen kan i fel koncentration bli farlig.

För bästa effekt ska du använda denna 1-2 gånger per vecka. Jag använder den när jag inte torrborstar kroppen. Australian Body Care Body Scrub ska masseras in på fuktig hud och sköljas bort noggrant. Doften är lite speciell kan jag tycka men det är den klassiska doften av Tea Tree. Då jag försöker undvika onödiga dofter så tycker jag att doften är ok och den är värd att stå ut med för att få en silkeslen hud utan knottriga hårsäckar och utslag över ryggen. Skrubben är endast avsedd för kropp och till hals, dekolletage och ansiktet ska du använda betydligt mildare produkter. Jag brukar använda den när jag gör pedikyr också ibland och det är den bra för. Den innehåller krossade aprikosfrön. Aprikosfröna är där för att exfoliera huden och Tea Tree oljan läker din hud och reducerar utslag och finnar.

Jag tycker det här är en riktigt bra peeling och jag skulle absolut köpa den igen. På benen är jag inte haft så mycket inflammerade hårsäckar på ett bra tag nu. Det är skönt att slippa dem. På skulderbladen har utslagen minskat. De har jag haft svårigheter att få bort med kortison och antibiotika också. Skulderbladen är kollade av läkare och det är follikulit. Min gissning är att skulderbladen är mycket bättre om några veckor till och jag lovar att uppdatera er med hur det går. Jag smörjer ofta ryggen med body oil som också innehåller Tea Treee Oil. Huden har blivit mjukare och har mer lyster

Hos Lyko kan du köpa Australian Body Care Body Scrub för 169kr

Den är 100% vegansk