Bamford body wash

Inlägget innehåller reklamlänkar till Åhléns

Bamford body wash är en väldoftande duschgel från Bamford. Den är gjord av 96% naturliga ingredienser och 20% ekologiska ingredienser. Givetvis är den vegansk.

Doften kommer från geranium, pepparmint och lavendel. Doftämnena kommer från eteriska oljor som även har välgörande egenskaper i korrekt användning. Nu känner jag till för lite om Bamford för att veta hur pålästa de är i botanik och eteriska oljor men hoppas att de används rätt. De med nötallergi kan andas ut för den är nötfri. Det finns vissa med t ex nötallergi som kan reagera på sheasmör och liknande så det är bra att de håller koll. Geranium förekommer i många naturliga produkter och en otippad blomma i släktet är pelargonior

Den uppfriskande doften hos Bamford body wash påminner om Vicks vaporub och är perfekt när man känner sig lite trött och sliten. Antioxidanterna skyddar hudens värdefulla kollagen. Förutom det så innehåller den aloe vera som återfuktar.

Min testflaska har skruvkork vilket ger många minus i mina ögon. Fullsize har pump! Doften är magisk och den kommer gå åt fort. Jag har en rätt känslig hud och blir lätt uttorkad och får utslag. Än så länge känns huden ok även om jag slarvar med body lotion efter duschen. Jag har inte sett några utslag och det glädjer mig eftersom felaktigt använda eteriska oljor kan ge mig utslag.

Bamford body wash finns I fullsize hos Åhlens för 275kr

Köpa igen? Det kan jag absolut göra även om den är lite prizy. Jag gillar naturliga produkter som inte ger mig utslag. Vill man ha doften men till ett lägre pris påminner doften lite om Rituals of Hammam och vill du verkligen budgetdofta så har Original Source Shower gel en som påminner om. Som alltid när man hoppar nedåt i prisnivå så får man räkna med att det kanske inte är ekologiskt och naturligt eller lika hudvänligt men kan absolut ändå vara bra. Jag vill hjälpa er att hitta alla alternativ och testar allt jag kan.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *