På måndag 15/3 testade jag Bionic för 2a gången. Förra passet gav en rejäl träningsvärk och det var precis vad jag var ute efter. Det är en relativt dyr träningsform och då vill man ju ha effekt. En annan funktion som jag är ute efter är att pusha mig själv.

Med tanke på min ålder så tar det ju en evighet att uppnå resultat av bara styrketräning. Jag tränar 2-3 gånger per vecka men eftersom jag har en liten ryggskada så kan jag inte köra tungt med vikter så ibland känns träningen rätt meningslös fast jag känner att jag verkligen mår bättre av att träna men man vill ju trots allt bli snygg också. Med snygg menar jag inte bara smal utan mer muskler och sen vill man ju ha en kropp som håller för aktiviteter. Det finns ett skäl till att jag hade som slogan för Ergologica att kroppen ska hålla hela livet. Men nog om det och åter till träningen med Bionic

Som förra gången jag tränade hos Bionic så fick jag ett trevligt välkomnande. De vet inte om att jag skriver detta så jag gissar att de är genuint trevliga. Jag älskar att de har handduk, träningskläder och allt annat som är trist att släpa på. Extra praktiskt för mig som inte bor i Stockholm.

Till er som gnäller över att det pågår en pandemi vill jag bara lugna er med att det här känns som en trygg träningsform. Det är du och möjligen en till och en PT och alla håller avstånd. Dessutom är det en rätt tung träningsform som ingen med minsta förkylningssymptom vill utföra.

Förra gången upplevde jag den blöta västen som fruktansvärd, den var kall och blöt och jag övervägde seriöst att gå till NK och shoppa istället för att träna. Den här gången kändes västen helt ok. Västen och banden runt armar, ben och rumpa måste blötas så elektroderna får fäste. Det är ju elektroderna som gör träningen underbar så njut bara av kylan, det går över fort….

Eftersom jag är lite lätt dum i huvudet när det gäller träning så jag till att jag älskar träningsvärk och vill ha maxad effekt. Man väljer själv intensitet så man kan ju köra ett snällt och mjukt pass men hur kul är det?

Själva passet tar ca 20 min och man gör relativt enkla basövningar som stakning, squats, plankan med twisten att alla utf

örs under impulser som djupstimulerar musklerna. Det ska motsvara 2-3 timmars styrketräning. Nu visste jag att jag överlevde första gången så nu siktade jag på att maxa motståndet. Plankan gick sisådär för mig. Mina magmuskler är otroligt svaga och jag överväger att köra en kur med ems-behandling så det var inte PTns fel att jag kom upp i hälften av plankorna men även när man ligger som en handikappad säl på golvet så får de små lata magmusklerna jobba. Mina lata magmuskler hade fått hjälp på traven även med hjälp av en Em-slimbehandling mellan passen.

Förra gången var jag skeptisk till att se resultat på 20 minuter men det kändes rejält efter och jag märkte även ett liten ökning i styrka på gymmet. Idag är det två dagar sedan passet och träningsvärken är plågsamt skön idag fast jag försökte lura träningsvärken med ett pass på gymmet igår.

Bodde jag närmare hade jag gärna kört en hård kur flera gånger i veckan men jag tror att en chock för kroppen nu och då också ger effekt. Mitt mål är att testa 4 gånger med 1-2 månader emellan som ett komplement till vanlig styrketräning.

Vill du se hur passet går till och höra någon annan förklara Bionic träning hittade jag det här klippet