Variation är något som gör livet mer spännande. Det gäller även träning därför testade jag Chakra Balance Dance! Ni som följer mig vet att jag älskar att gymma och tycker att det kan vara riktigt meditativt. Min Ashtangayoga får vila vidare eftersom ryggen sätter stopp och jag blir mest bara ledsen av den just nu. Våra kroppar är gjorda för rörelse och vi behöver släppa lös och bara vara ibland. Det här är en form av dans för att balansera kropp och själ.

Annons

Vill du bygga muskler och bränna massor av fett så tror jag Chakra Balance Dance är fel träningsform. Vill du få energi och röra på dig är det däremot helt fantastiskt. Dessutom tycker jag att hjärnan får en stunds vila. Hur man upplever den är individuellt men de jag pratat med tycker om den.

Christina Nilsson har utvecklat konceptet sedan 2004 och har en helhetssyn på hälsa och skönhet som jag håller med om. Hon håller även i eventet Holistisk hälsa och själslig skönhet som även har tanken med skönhet inifrån och inte bara utsida. Grunden i Chakra Balance är från Ayurveda och syftet med den är harmoni, balans och ro. Det är något många av oss saknar idag och jag är nog inte ensam om att vara urusel på att sitta still och meditera.

Annons

Jag testade ett pass på plats i Stockholm. Kroppen blir mjukare än man tror är möjligt och det var en härlig upplevelse. Jag kommer absolut göra det fler gånger.

Man kan prova fysiskt på plats som jag gjorde men även digital klass. Vill du testa ett pass på plats så brukar det finnas info på https://www.facebook.com/ChakraBalanceDance och sidan uppdateras regelbundet.

Motiv: Christina Nilsson Dansar Chakran Beställare: Anna Flodberg tidningen Nära Fotograf: Thomas Carlgren Användningsrätt: Enligt avtal Annan publicering kontakta fotografen


Det finns även en cd att köpa om man inte har möjlighet att delta fysiskt men jag tycker mer om att vara på plats i en ska avsedd för träning. Hemma är det lätt att bli avbruten eller att man skjuter upp det. Jag har köpt skivan men har ingen cd-läsare på datorn och har tagit bort dvdn från tv-rummet så jag kan inte uttala mig om hur skivan är mer än att jag blir glad av att se omslaget på den.

Om man skulle vilja vidareutveckla så kommer det även gå att söka till Chakra Balance Dance instruktörs-utbildning som startar 2022. Jag är lite sugen på den.

Motiv: Christina Nilsson Dansar Chakran Beställare: Anna Flodberg tidningen Nära Fotograf: Thomas Carlgren Användningsrätt: Enligt avtal Annan publicering kontakta fotografen

När jag bad Christina om bättre bilder så hälsade hon att hon gärna besvarar eventuella frågor och ger mer information om ni mailar till christina@harmonina.se

Nu ska ni inte bara lyssna på vad jag tycker. Katties har också testat och är nog bättre än mig på att sammanfatta.