Aromaterapi är något jag tycker mycket om. Dofter påverkar oss väldigt mycket och kan ändra vår sinnesstämning på ett enkelt sätt. Jag har länge letat en diffuser men när jag hittade den här vart det kärlek vid första ögonkastet.

Egentligen gillar jag inte plast men den här har en så diskret form och färg så det gör inget. Förutom att diffusern sprider en härlig doft och ökar luftfuktigheten så kan den här även ändra färg på ljuset. Med tanke på min osunda fascination för Hue-lampor så är Gentle Ambiance Calming Diffuser som gjord för mig.

När jag vill varva ner fyller jag den med lite vatten och en god olja. Välj oljan med omsorg. Jag doftade mig igenom alla oljor på Life innan jag hittade DEN som jag ville ha. Min plan var någon härlig trä eller eukalyptus, jag föll för citrongräs. Fråga de som kan något om aromaterapi så säger de att man ska gå på den doften som man dras till. Det är några månader sedan jag köpte den och är fortfarande nöjd med doften.

På kvällen tycker jag det är skönt att varva ner med att tända lamporna och knäppa igång min Gentle Ambiance Calming Diffuser. Ljuset rullar mellan olika färger medans det kommer ut aromatisk ånga från den. Doften är så härlig så jag brukar passa på att djupandas några andetag och bara landa.

Dr Botanical har egna eteriska oljor som man kan använda men jag glömde att beställa det när jag köpte den här så jag har bara min citrongräs just nu. Jag är inget proffs men jag tror du gör klokt i att hålla dig till oljor av hög kvalitet om du vill att din diffuser ska hålla länge.

Du kan välja om du vill ha mycket eller lite ånga. Du behöver inte oroa dig för överhettning. Gentle Ambiance Calming Diffuser stänger av sig själv efter ett tag och om det är slut på vatten kan du inte starta den. Bara den funktionen är ju helt underbar. Produkter som kombinerar vatten och el ska ha hög kvalitet och säkerhet. I klarspråk, köp inte sånt på Wish.

Min favorit är att spela mysig musik, krypa i bekväma kläder, tvätta bort makeup noga och sedan ta fram min Gua sha och massera ansiktet. Det pyttelilla ljudet som diffusern ger ökar myskänslan och doften får ner mig i varv.

Det som gjorde att jag köpte den här och inte Rituals appstyrda var faktiskt miljön och lite ekonomi. Den här fyller man med kranvatten och lite olja. Rituals har doftpatroner och jag ogillar engångsplast. Prismässigt ligger de relativt lika men långsiktigt blir kostnaden lägre för den här eftersom påfyllningen kostar mindre. Sen har ju den här sitt härliga ljus.