Load image into Gallery viewer, Cocoa & Coconut Superfood Reviving Hydrating Mask 30ml - Dr Botanicals USA

Jag har testat Cocoa & Coconut Superfood Reviving Hydrating Mask från Dr Botanical ett tag. Med tanke på vår natur försöker jag dra ner på Sheetmasker och har börjat föredra masker i tub. Dr Botanical har ett stort urval av prisvärda masker.

Alla deras produkter är veganska, ekologiska och baserade på naturliga ingredienser. Den här älskas nog inte av alla. Cocosolja har ju fått ett skamfilat rykte efter att ha varit produkten som alla använde till allt så har det blivit något många undviker. Vad som stämmer ligger nog som vanligt någonstans mitt emellan. Måttligt användande tror jag inte är så stor fara men dagligen så kan det nog gegga igen porerna.

Masken ska återfukta, ge näring och liva upp huden på 10 minuter. Jag har testat att sova med den och det funkar också. Det som ska göra nytta för huden är som jag tidigare nämnt så är det kokosolja och kakaosmör. Kokosoljan innehåller fettsyror och antioxidanter. Kakaosmör slätar ut och återfuktar. Genom att tillföra antioxidanter så bromsar du ålderstecknen på huden. Att använda en produkt som låser in fukten jämnar ut huden och gör den spänstig.

Kom ihåg att det här är en färsk produkt så det rekommenderas att du använder den inom 3 månader och förvarar i kylskåp. Färska produkter innehåller mindre konserveringsmedel och ska vara snällare till en känslig hud. Cocoa & Coconut Superfood Reviving Hydrating Mask är en produkt utan konserveringsmedel och naturbaserad så när du öppnat den ska den förvaras i kylen annars kan den härskna och göra mer skada än nytta.

Jag har provat både bättre och sämre masker men om man ser till priset så är den här prisvärd. Den eviga frågan är ju om jag skulle kunna köpa den igen och jag skulle kunna göra det men jag måste använda upp lite andra masker först.