Dr Botanical Lemon Superfood all-in-one Rescue Butter har jag dragit mig för att skriva en recension på. Det är en allt-i-ett produkt som innehåller både citrus och kokos vilket brukar kunna få igång diskussioner. Min åsikt är att jag gillar att lägga fram de fakta jag hittar och sedan får ni göra vad ni vill med informationen.

Dr Botanical Lemon Superfood all-in-one Rescue Butter är en produkt jag är kluven till. Jag är alltid skeptisk till allt i ett produkter. Nu är jag oftast skeptisk till mycket så det är inget att oroa sig över. Tanken med en funkar till allt produkt är ju underbar men det brukar bli en funkar halvdant till allt produkt. Lite som kläder i one size liksom.

Den går att använda som fuktkräm eller som kur på problemområden. Av de produkter jag testat från Dr Botanical så är Dr Botanical Lemon Superfood all-in-one Rescue Butter den mest kontroversiella. Jag vill förtydliga att jag är en beautynörd som gillar hudvård men även om jag är relativt påläst så är jag ingen expert. Det är inte jag som skapat produkten utan jag förmedlar bara olika teorier och mina åsikter.

Doften är fräsch citron. Jag kan använda den bara för jag älskar doften. Nu vet jag att många är skeptiska till citrus i hudvård och är ni det är det här fel produkt. Läs vidare så har jag försökt förklara lite kort.

Vad är det då för ingredienser som ska vara bra i den här krämen?

  • Citrongräsolja – har läkande och svamphämmande egenskaper för att lugna och återställa torr hud. Citrus har vissa invändningar.
  • Kokosolja innehåller höga doser av fettsyror och vitaminer. Kokosolja hyllas för sina återfuktande egenskaper och att det ger huden ett glow men hatas av vissa för att det kan täppa till porerna.
  • Mandelolja är rik på A & E vitamin, enkelomättade fettsyror och mineraler som återfuktar och ger näring till huden.
  • Druvkärneolja är rik på Omega 6 och E vitamin
  • Havtornsolja är känt för läkande och föryngrande effekt på huden. Den exfolierar och kan läka utslag och brännmärken mm.

Kokosolja var det bästa som hänt mänskligheten för några år sedan och sen gick det som det gör med alla trender. Det tappade all rimlighet och vissa hade kokosolja till ALLT. Det är inte en olja som passar till allt och den ska användas med omdöme. Jag har pratat med dem som vägrar använda kokosolja över huvudtaget eftersom de anser att det kletar igen porerna. Jag tror man kan använda det ibland men inte som enda produkt. Så använd inte det som makeupremover, moisturizer och spf för att du vill använda naturliga produkter. Ren kokosolja kan stanna i köket och hudvården låter vi utbildade kemister tillverka.

Citrus och citron i synnerhet har fått lite skamfilat rykte av samma skäl. Alla som googlat beautyhacks eller kollat på YouTube har hittat något råd om att gegga ren citron i ansiktet för att bli vacker. Mitt råd är att låta bli de råden. Ren citron kan bränna huden och orsaka irritation. Citron är surt och ska hanteras som en stark syra och syror lämnar vi till proffsen. Citron är gott att göra shot på och då gör den nytta. Jag ska lägga ut recept på min älskade Ingefärsshot. Många huskurer får det att låta naturligt och billigt men i längden är de oftast usla och kostar mycket.

Vad tycker jag egentligen om den? Ja det undrar jag själv. Jag vill inte använda den i ansiktet eftersom jag har känslig hud och kan reagera på eteriska oljor i ansiktet. Jag har den till händer, armbågar, fötter och allt annat på kroppen. Tänk hur du kan använda Weleda Skin Food så har du en bra ide om vad du kan använda krämen till. En stor skillnad mellan dem är att den här är mindre klibbig och doftar bättre. Punktbehandling är den toppen till. Den känns lite väl att ha till hela kroppen eftersom tuben går åt fort i såna fall.

Den är vegansk och som alla produkter från Dr Botanical så är inte den här testad på djur! Jag gillar cruelty free produkter. Den här ingår i Dr Botanicals Apothecary serie med produkter som kombinerar naturliga råvaror med forskning. Lite mer vetenskapliga naturprodukter helt enkelt.

Priset ligger på ca 150kr för en tub. På Dr Botanicals hemsida hittar man ibland bra kampanjer och den har legat i deras månadsbox någon gång.