Bild lånad från Victus Medical. https://victusclinic.se/produkter/emtone/

Det här inlägget kommer uppdateras med resultat och lite mer fakta så kom gärna tillbaka och läs mer.

Igår (måndag) testade jag Emtone på baksida lår. Den ska strama upp huden och reducera celluliter! Låter himmelrike! Jag skulle ju önska det fanns något som dödade celluliterna för gott men det är inte realistiskt så reducering är det mest realistiska. Jag kan ju inte vara den enda som kastat pengar i sjön på krämer som inte gör ett smack åt problemet. En kräm kommer inte åt orsaken och är enligt mig och många andra är det bara slöseri med pengar. Dricka vatten och motionera sägs vara bra men ytterst få klarar sig med det om vi ska vara ärliga. Jag tränar regelbundet och dricker mycket vatten men kanske borde öka konditionsträningen lite. Torrborstning kan förebygga och ev minska dem men inte ta bort helt. Det kommer ett längre inlägg om celluliter när det finns tid men till dess kan vi komma överens om att alla har dem och de flesta vill göra något åt dem. Jag erkänner att jag har celluliter och gärna vill slippa dem även om de är naturliga och man ska vara stolt över sin kropp som den är. Med ett stillasittande jobb så är inte celluliter en överraskning men jag vill ändå bli av med dem.

Emtone kommer från Victus Medical som har en massa spännande maskiner för att tona kroppen och ansiktet. Det är ett märke jag litar på och jag skulle vilja testa alla deras maskiner. Emtone cellulitreducering är den enda maskinen i världen som kombinerar tryckvågor med radiofrekvens. Den reducerar celluliter och stramar upp huden vilket är precis vad jag behöver! Den kombinerar termisk och mekanisk energi för att ta bort huvudorsaken till celluliter utan operation! Emtone behandlar orsaken istället för att dämpa problemen vilket ger en långsiktig lösning på problemet.


Jag gjorde behandlingen på Pili Concept som ligger på Hornsbergs strand. Som alltid när jag gör bestående behandlingar så gäller det gamla vanliga. Kolla upp att behandlaren har en ordentlig utbildning och behandlingsskadeförsäkring. Det är viktigt eftersom en okunnig kan orsaka permanenta skador och då är det tveksamt om offentliga vården hjälper dig att återställa. Vissa skador går inte ens att återställa så kolla alltid upp din behandlare noggrant. Karolina är som ni kan se hudterapeut och CIDESCO-examinerad och specialiserad på hudvårdslaserbehandlingar vilket innebär att hon har kunskaper i området och jag är i trygga händer!

Förutom en gedigen utbildning så är Karolina trevlig och jag känner förtroende för henne.

Innan behandlingen hade vi gjort konsultation, fyllt i en hälsodeklaration och även gått igenom lite förväntningar och hur behandlingen går till. Igår började vi med skräckupplevelsen att ta förebilder. Med tanke på hur de såg ut så får ni inte se dem. Jag hävdar att jag sett värre men också bättre och min rumpa vill jag inte visa. Ni får se maskinen som ska lösa problemet istället. Munstycket använder tryckluft och ni som hört en sådan jobba vet att de låter. Det här är inte någon massage och småprata behandling men den är bra och effektiv. Det finns caféer om man vill relaxa och småprata. Nu ska vi ju ha resultat

För att maskinen ska få kontakt så får man en platta på ryggen som leder elektroderna. Den är iskall och enligt Karolina har vissa tyckt att den är det värsta med hela behandlingen. Kylan går över fort och är inget att oroa sig över.

I början så hör man mest ljudet det är lite högljutt men inte outhärdligt och jag kan vara tramsig med ljud. Hon börjar med vänster ben och masserar in någon gele på låret. Munstycket på maskinen masserar och värmer. Det känns som en mjuk massage. Någon tyckte att det kändes som med hot stone massage.Jag tyckte det var som när man petar sönder bubbelplast. Det kombinerar massage med massagepistol och bubblor. Värmen blir värre för varje minut. Jag brukar älska värme men igår hittade jag min smärtgräns för värme. Vi fick ta någon paus under behandlingen. Jag försökte tänka på att det är en kort stund men fick ge upp. Vissa klarar värmen bra, andra är som mig. Sista typ 2 minuterna var värst men man överlever garanterat.

När vänster ben var färdigbehandlat så gjorde hon höger. Det var mindre pirrigt att göra eftersom jag visste ungefär hur det skulle kännas. Den brännande känslan i huden på vänster gick över nästan på en gång. Brännande var kanske en överdrift, det kändes som när man lägger något för varmt mot benet och låren är ju känsliga. Direkt efter kändes det knappt men jag var smart och hade klänning ifall jag skulle bli öm. Jag skulle nog avråda från tighta jeans efter behandlingen eftersom huden trots allt blivit lite påverkad så lösa kläder är att rekommendera. På bilderna ser jag ut att ha varit för länge i solen men det kändes bra. Jag körde bil därifrån utan obehag. Rodnaden försvann fort. När jag kollade på morgonen var det röda helt borta. På kvällen glömde jag till och med att kolla. Det stämmer att det verkligen inte är någon downtime på behandlingen.

Eftersom man aktiverar lymfsystemet är det viktigt att dricka mycket vatten 4 dagar efter behandlingen. Vattnet hjälper till att driva ut allt man dragit ut med behandlingen. Slarva inte med det annars kan du lika gärna köpa cellulitkräm! Nej du har säkert mer effekt ändå av behandlingen än med kräm men varför lägga en massa pengar på en behandling och slarva med eftervården? I synnerhet när eftervården är så enkel. Vattnet hjälper till att rensa kroppen på slaggprodukter. Jag har varit mer kissnödig än vanligt efter behandlingen men det är ju bra. Redan på onsdag känns låren lite fastare! Karolina varnade att man kan känna sig torr på huden vilket är rätt naturligt eftersom man gått över huden med hög värme. Jag tyckte huden kändes helt ok dagen efter. För säkerhets skull så smorde jag in mig med en härlig kräm för att hjälpa huden med återhämtningen. Förhoppningsvis tackar den mig med att vara fast och cellulitfri. Jag vill tro att kroppen uppskattar allt snällt vi gör mot den. Att smörja huden med bra krämer och oljor gör absolut inget negativt för resultatet så gör det!

Nu är en behandling alldeles för lite för att visa resultat men jag anar en förbättring ändå. Det rekommenderas att man gör ca 3-5 behandlingar med rätt kort uppehåll mellan varje. Helst 1-2 gånger i veckan för att uppnå maxat resultat och det vill man ju ha.

https://www.instagram.com/p/CNeppi6J16Y/?utm_source=ig_web_copy_link

Till er som vill se hur behandlingen går till så kan ni klicka på länken ovan. Den visar hur behandling av rumpa går till (inte min). Det krävs som sagt 3-5 behandlingar för att få ett riktigt bra resultat och effekten byggs upp under några månader. Många ser liksom jag resultat efter första behandlingen men gör fler för att få ett riktigt bra resultat.

Jag tycker absolut att det här är en effektiv behandling och jag skulle gladeligen göra den hos Karolina på Pili Concept. Om man jämför med kostnaden för kirurgi så är det här en riktigt prisvärd behandling. Jag tror att du får bättre resultat med det här än av en operation och det är på riktigt noll återhämtning på den här. Dessutom slipper du ärr som är oundvikligt vid kirurgi. Enda nackdelen jag kan se är att jag upplevde värmen som lite plågsam men ändå inte helt outhärdlig och då har jag en ganska låg smärttröskel i synnerhet om jag sovit dåligt. Behöver jag berätta attjag hade sovit dåligt innan behandlingen? Jag körde bil från behandlingen, har mått riktigt bra och inte haft ont eller träningsvärk.

På fredag märkte jag något som kan vara kopplat till behandligen eller bara äntligen resultat på mitt hårda gymmande. Jag kände mig allmänt mindre svullen i hela kroppen. Det kan vara sammanträffande men jag har varit stenhård med minst 3 pass per vecka på gymmet sen augusti. Nu är jag ingen anhängare av att väga mig hela tiden men att vakna och känna sig slankare var trevligt. För att kunna jämföra så måste jag helt enkelt boka upp en kur med Emtone!

Ös gärna på med frågor!

Det här inlägget kommer uppdateras med resultat och lite mer fakta så kom gärna tillbaka och läs mer.