Inlägget innehåller reklamlänkar till Hudoteket

Esse Microderm Exfoliator är en peeling för oss med känslig hud, om du vill ha en rivig peeling så är det här inte rätt produkt för dig. Den här riktar sig till känslig hud som ändå vill ha resultat. Den innehåller kaolinlera och kalciumkarbonat som polerar med än slipar. Marulaoljan är där för att återfukta och ge näring. Frankincense är där för att ge doft. Den doftar gott men jag är som alltid skeptisk mot tillsatta ämnen bara för doften hur mycket jag än älskar härliga dofter.

Något jag vart förvånad över med Esse Microderm Exfoliator är att den är len som en lermask. Jag var tvungen att kolla mer än en gång så jag inte tagit fel men det är en peeling. Den ska fuktas och masseras in i ansiktet under ungefär en minut. Med tanke på hur mild den är så ger den otroliga resultat. Huden ser fräschare ut och får en fin lyster. Peelingen ska sköljas bort med en mjuk handduk eller en mjuk tvättlapp och även det exfolierar så var försiktig. Vår hudbarriär är ömtålig och ska hanteras varsamt.

Esse Microderm Exfoliator finns bland annat hos Hudoteket för ca 399kr

Jag skulle absolut kunna köpa den här igen