Inlägget innehåller reklamlänkar till Hudoteket.

Esse Resurrect Serum har jag testat för kort tid för att göra en fullständig recension än. Det har många bra egenskaper. Carolina på Nuevida tipsade mig om det men eftersom min hud är känslig ville hon att jag skulle vara ytterst försiktig i början och bara använda 1-2 nätter per vecka och försiktigt trappa upp. Inlägget kommer uppdateras löpande med tankar under testningen så du får följa hela processen.

Jag har varit extremt försiktig med att introducera serumet och nu har jag vågat använda det några dagar varje vecka. I helgen när jag skulle åka bort svor jag över att glasflaskan är ömtålig och jag hade lite utrymme för packning. Det är ett underbart serum och min hud älskar det. Det tar inte bort rynkorna men som tur är så hävdar Esse inte heller att de har ett serum som kan göra det. Jag är ju lite allergisk mot alla överdrivna påståenden som finns i hudvårdsindustrin. Jag gillar realistiska förväntningar men vill ändå ha wowresultat. Det Esse marknadsför med är ett det är ett serum som är framtaget för oss med känslig hud som ändå vill ha effekt.

Jag har börjat intressera mig mer för pre och probiotika under åren och på sista tiden har jag även börjat kika mer på mikrobiomet. Magen älskar ju probiotika och probiotika och även min hud har blivit bättre sen jag ändrade kosten. Jag tror vi har förstört mycket i vår bacillskräck genom åren. Nu vill jag satsa på att bygga upp min huds mikrobiom och på så vis även sudda bort några års slitage från ansiktet. Esse är ju välkända för just probiotisk hudvård såg jag har höga förväntningar.

Min test av Esse Resurrect Serum blir lite baklänges. Jag börjar med att introducera serumet sakta och sedan när jag ser hur min hud tolererar det kommer jag kombinera det med mitt trial kit från Esse som jag har hemma. Det vore intressant att introducera allt på en gång men då vet man ju inte vad som gör nytta.

Det rekommenderas att man använder det på natten. Jag hittade inte svar på nätet varför så jag kollade med Esse. Deras svar var så bra så jag skäms att jag inte räknade ut det själv. Bakuchiol är ett växtbaserat alternativ till Retinol. Även om det är skonsammare än Retinol så ska man vara försiktig med solen och då är det ju verkligen klokt att använda nattetid. Retionol och sol ska ju inte blandas så det är rätt naturligt. Om du använder det dagtid så ska du vara noggrann med spf som alltid och helst undvika sol så långt det är möjligt.

Esse innehåller riktigt många intressanta ingredienser som är dokumenterat bra för huden så jag räknar med att se effekt fast jag har en bra hudvårdsrutin idag.

Det jag märker mest när jag använt serumet lite mer regelbundet är att min djupt hatade argrynka faktiskt är lite mindre framträdande. Jag längtar till att kunna använda det varje natt. Om jag har riktig tur och min rynka minskar lite till kan nog huden orka tillverka nya hudceller så det röda i den försvinner.

Huden kändes fast redan när jag började använda men fastheten känns bra. Huden känns återfuktad och har lite lätt av den där skönt klibbiga känslan som babyhud kan ha. Hyaluronsyra älskar jag och den plumpar upp huden riktigt bra.

GABA är en ingrediens jag blir mer och mer kär i när jag läser på. Den reparerar barriärfunktionen i huden och ger en muskelavslappnande effekt. På så vis minskar rynkor och fina linjer. Efter min migränbotox så ska jag vara försiktig med serumet i pannan. De satte lite mycket så just nu ser jag väldigt trött ut men det går över fort och är värt det. Jag tror det är GABA som gör att min argrynka ser lite finare ut. Det kommer nog ett längre inlägg om GABA vid tillfälle.

Om man har små rynkor och linjer tror jag det här är en bra första lösning innan man går lös på Botox. Inget ont om Botox men jag tycker att man alltid ska börja med de mildare alternativen och se om de löser problemet. Det är ju ett riktigt bra serum oavsett.

Esse Resurrect Serum kostar 1189kr för 30ml hos Hudoteket


Beskrivning kopierad från Esse

Nyckelingredienser:
Myrothamnus, detta extrakt av återuppståndelseväxten innehåller höga halter av antioxidanter. Och ger snabbt en behaglig fuktighetskänsla som håller i sig upp till 24 timmar.
Hyaluronsyra- ger snabb återfuktning, fyller ut och stramar åt huden samt minskar överkänslighet.
Laktobacillus Ferment – innehåller AMPs (antimikrobiella peptider). Dessa förändrar och balanserar hudens mikroflora.
Laktobacillus Extrakt – 1 miljon tyndaliserad probiotika per ml, förbättrar barriärfunktionen och minskar TEWL.
Bakuchiol förebygger inflammation, rodnad och sträv hud samtidigt som den minskar ålderstecknen genom att reducera rynkor, hyperpigmentering och minskad nedbrytning av kollagen.
GABA (Gamma Aminobutyric Acid) reparerar barriärfunktionen ger en muskelavslappnande effekt som resulterar i en slätare hud med reducerade fina linjer.
Panthenol- Förbättrar barriärfunktionen, minskar TEWL, reducerar inflammerad och irriterade hu, samtidigt som den påverkar läkningsprocessen.
Prebiotisk mix – Esses särskilda mix av prebiotika innefattar Inulin, Alfa-Glucan oligosackarider samt extrakt från Yaconrot för att öka produktionen och godartade mikrober.