Jag har testat Gua Sha Facial Detox hos Me Anima. Det är en genomtänkt form av ansiktsbehandling som fokuserar på djupet genom att stimulera cirkulationen och lossa på spänningar. På senaste tiden tycker jag mig ha sett trött och svullen ut så jag hoppades att den skulle göra mitt ansikte lite mer slimmat. Än tycker jag att jag är för ung för ett riktigt facelift men det här kanske är en bit på väg.

Det här är några av Gua sha kristallerna som används i behandlingen. Oljan var extremt passande, serenity!

Katties som gjorde behandligen var supertrevlig och jag hade kunnat ligga där i veckor på behandling. Massagen är bland den bästa jag testat och även om fokus låg på ansiktet så minns jag inte sist mina skulderblad kändes så avslappnade. Det bör tilläggas att jag regelbundet går på massage och varvar laser med akupunktur och har haft problem med spända axlar i många år. Väldigt sugen att kolla upp om det går att boka helkroppsbehandling!

Själva behandlingen börjar som en vanlig ansiktsbehandling med rengöring. Sedan använde hon akupressur och gjorde en härlig skalpmassage. Ett extra plus är att håret inte var alldeles tillstökat efter. Jag har gjort skalpmassage där man ser ut som ett penntroll efter men den här var bara skön och hon var försiktig med håret. Hon använder oljor och andra produkter som hon själv tagit fram för att passa konceptet. Alla produkter är giftfria och ekologiska om jag inte minns fel.

Melonmisten hade en underbar doft och jag är så sugen att köpa den men jag har tyvärr ett för litet badrum så det får bli nästa gång jag är dit.

Me anima ekologiska produkter
Produkterna är framtagna av Katties och gjorda av ekologiska ingredienser. Dofterna är underbara och jag måste köpa både Anti-tant och melonmist när jag lyckats använda upp lite produkter hemma.

Ansiktsbehandlingen och massagen var verkligen avslappnande och huden ska stimuleras till cellförnyelse och hjälpa lymfan att ta hand om slagg och onödig vätska. Som jag skrev tidigare så har mina spända axlar aldrig varit mer avslappnade än efter massagen. Hon lade Gua shastenar på dem under behandlingen och jag måste erkänna att jag var skeptisk till att de skulle göra någon nytta alls.

Behandlingen ska ha en anti-age effekt. Jag ogillar fortfarande uttrycket anti age eftersom jag vill gärna åldras men vill inte se sliten och gammal ut. Om man bortser från uttrycket som tyvärr fångar in det man vill slippa så tycker jag att man ser otroligt fräsch ut efter behandlingen. Jag var uppe otroligt tidigt den dagen och trodde jag skulle se väldigt trött ut hur jag än gjorde men i hissen efter behandlingen försökte jag ta kort på glowet. Ni som gjort den tabben vet nog varför jag inte lägger ut den bilden så jag tar en från kvällen istället.

Ett litet försök att visa glowet på kvällen efter behandlingen.