Inägget innehåller reklamlänkar till BodyStore

Jag har ätit Holistic D-vitamindroppar ett tag nu. Vi i norden har ju rätt ofta D-vitaminbrist sägs det. Med få soltimmar och allt mer tid inomhus så är det inte undra på. Vår rädsla för solen de senaste åren har också enligt vissa bidragit till att öka D-vitaminbristen . Jag kommer inte hänvisa till någon speciell artikel eftersom det är en ganska välspridd teori. 15 minuter solsken på ansikte och armar kan vara svårt att komma upp i Sverige med knappt någon sol alls.

Många säger även att det kan finnas samband mellan D-vitaminbrist och risken att bli kraftigt sjuk av Corona. Det är inget som jag vet om stämmer men D-vitamin är viktigt för kroppen och kan det hjälpa till att hålla sig frisk ser jag inga skador med att ta tillskottet. D-vitaminet bildas naturligt i huden när den utsätts för solljus men vi har ju som sagt ont om sol. Det finns även studier som visar att d-vitaminbrist försämrar humöret och kan orsaka depression.

Skelett och tänder behöver D-vitamin för att bli starkt. Det är även en antioxidant och därför bör den bromsa lite av åldersförfallet på huden.

D-vitamin påstås även kunna lindra rosacea och inflammationer i huden. Det stärker även håret genom att stimulera kaliumproduktionen så det här är verkligen en beautyvitamin.

Holistic D3-vitamin är vegansk och dropparna är mixade med olivolja för maximalt upptag

I första hand äter jag det eftersom vi får för lite sol. Många säger att oljelöslig d-vitamin tas upp bättre av kroppen därför äter jag den här till min frukost. En bonus är att jag nästan alltid äter ägg till frukost så då har jag ändå en sked framme! Ägg innehåller också D-vitamin och jag har läst någonstans att ägg är proteinrikt och hjälper till att binda d-vitamin.

Jag tänker inte ens låtsas att de yttre fördelarna är något jag ignorerar. Självklart vill jag ha tillskott som gör mig snyggare!

Holistic D3-vitamin kostar 133kr hos BodyStore flaskan räcker till mellan 250 – 1000 dagar beroende på hur man doserar. 1-4droppar är rekomendationen så en flaska räcker nästan ett år! Otroligt prisvärt tillskott. Redan köpt flera flaskor