Inlägget innehåller reklamlänkar till BodyStore

Jag äter Holistic Magsyra balans för att hjälpa matsmältningen. I många år har jag haft problem med illamående efter varje måltid och jag tycker de här minskar illamåendet. Nu finns det säkert någon som undrar vad det har att göra med skönhet och det har ni säkert rätt i. I mitt fall har illamåendet gett mig argrynka och lätt svullnad i ansiktet. Sen krävs det en fungerande matsmältning för att ta upp näringen i maten man äter. Alltså är magsyra och skönhet absolut relaterade. Många magbesvär visar sig i just ansiktet.

Holstic är ett märke jag gillar för det känns rent och hälsosamt. Jag har varit på föreläsning med dem om kost och det gjorde min bild ännu mer positiv. Nu har jag inte detaljstuderat dem men har inte sett dem komma med galna påståenden och det känns som deras produkter är faktabaserade och inte bara drivna av vad som är trendigt just nu. Kort och gott ett seriöst märke med bra produkter.

Självklart måste man äta nyttigt för att få en vacker hud och ett starkt hår så i mitt fall är det här verkligen ett tillskott som förutom är bra för hälsan så ger den även beauty. Det är definitivt ett bra tillskott och min hud och mage mår bra av det.

Text kopierad från Bodystore.com ”Holistic MagsyraBalans innehåller vegetabiliska, proteolytiska enzymer och kloridjoner, som bidrar till normal matsmältning genom produktion av saltsyra i magen. 

 • Bidrar till normal matsmältning
 • Proteolytiska enzymer hjälper till att bryta ner protein
 • Vegansk

Magsyra

Magsyra är en saltsyra, även kallad hydroklorid. Magsyran i magsäcken är helt nödvändig för att matsmältningen ska fungera normalt. Den sänker pH i magsäcken till ca 1,5-3 vilket aktiverar det proteinnedbrytande enzymet pepsin. Det låga pH:t är nödvändigt även för att maten ska släppas ner portionsvis till tolvfingertarmen och för att stimulera frisättning av enzymer från bukspottskörteln och galla från gallblåsan. 

Eftersom magsyra behövs för matsmältningen kan brist på saltsyra öka risken för födoämnesöverkänslighet. Magsyra dödar mikroorganismer och skyddar på så vis mot infektioner. Magsyra påverkar också balansen i tarmfloran. Brist på magsyra leder till att bakterier som normalt inte ska trivas i magsäck och tunntarm kan etablera sig där vilket ger SIBO. 

Brist på magsyra kan ge:

 • Halsbränna, sura uppstötningar, reflux
 • Dålig matspjälkning, särskilt av protein
 • Osmält mat i avföringen
 • Uppblåsthet och gaser efter måltid
 • Illamående vid måltid, nedsatt aptit
 • Håravfall, spröda naglar
 • SIBO (överväxt av bakterier i tunntarmen)
 • Infektioner (svamp, bakterier, parasiter)
 • Näringsbrister, exempelvis B12-brist
 • Förlängd mättnadskänsla efter måltid

MagsyraBalans innehåller kloridjoner, som bidrar till normal matsmältning genom produktion av saltsyra i magen. Effekten uppnås vid ett intag av 120 mg kloridjoner per dag. MagsyraBalans innehåller också vegetabiliska proteolytiska enzymer (proteas) som hjälper till att bryta ner protein. 

Dosering: Vuxna: 1-2 kapslar i samband med proteinrik måltid. Max 3 gånger per dag, eller enligt rekommendation. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Barn, gravida och ammande: Rekommendera istället exempelvis citronvatten eller äppelcidervinäger. 

Kontraindikationer/biverkningar: Använd ej vid magsår, graviditet och amning. Ges ej till barn. Vid överdosering kan en brännande känsla uppstå i magen. Syran kan neutraliseras med vatten blandat med bikarbonat alternativt ett glas mjölk, eller tillskott av kalcium eller magnesium.”