För ett tag sedan var jag in till Babor och gjorde en hudanalys. Det var verkligen intressant. Självklart shoppade jag lite men det kommer i ett eget inlägg. Deras salong är så underbar så har ni inte varit dit är den väl värd ett besök. Jag älskar den och skulle kunna gå dit och bara njuta av inredningen och känna mig vackrare bara av att ha sett den.

Till höger på bilden ser ni platsen där hudscannisgen gjordes. Jag glömde bort att ta bild så jag har lånat den från Babors Instagram.

Jag använder en väldig blandning av hudvård men försöker ändå vara noggrann med vad jag utsätter min hud för. När jag testar en ny produkt så försöker jag att bara använda en ny åt gången. Jag tycker att huden är helt ok nu men skulle vilja ha mer lyster och mindre rynkor.

De mätte sebumnivån i huden och den låg på normal. Ibland kan pannan kännas lite fet men det kan även vara överapplicering av krämer….

Exfoliering var ojämn enligt mätningen men jag kom in och tog en dropintid eftersom jag hade en lucka i kalendern så jag hade foundation på mig. Enligt hudterapeuten som gjorde mätningen så var huden bättre än mätningen visade. Det rekommenderas att man är osminkad.

Porer mätte hon både stora och små och jag hade lite porer. Inte undra på att jag inte känt något sug efter att försöka förminska porerna trots att man dagligen matas av bilder av människor utan porer på bilder.

Än så länge var ju allt toppen men sen kom synderna från 90 talet fram… Slarv med spf, galna rundor i solariet och kanske inte den bästa hudvården. Det gröna på bilden med ögonrynkor visar områden där rynkor är på väg. Ge mig BOTOX! Fläckarna är som sagt straffet för att jag ersatt spf med olja en gång i tiden.

Hudens jämnhet var normal till ojämn. Man vill ju inte ha helt jämn hud men jag vill jämna till den lite. Några pigmentsfläckar stör mig redan och tydligen är fler på väg.

Behandlingarna hon rekommenderade var

Dr Babor ansiktsbehandling

Therapro peel

Microneedling