Mitt hudvårdsintresse började på samma sätt som för många andra hudvårdsnördar. Jag hade problem med utslag som kom vid de mest olämpliga tillfällena. När jag gjorde ansiktsbehandling insåg jag att de går att förebygga så jag började försöka gå regelbundet. När utslagen började vara under kontroll så insåg jag att de där små skavankerna som kommer med åren går att förebygga och i vissa fall åtgärda!

Resultatet blev såklart ett överfyllt badrumsskåp tills det slog mig att många produkter är rätt kassa och vissa används fel. Hur många har inte köpt en mirakelcreme bara för att inse att den gör verkligen ingenting eller ännu värre skadar huden. Jag önskar att jag hade börjat analysera min hudvård tidigare innan jag hamnade hos hudläkare och fick äta antibiotika.

Idag finns det dessutom vansinnigt mycket bullshit inom beauty och min förhoppning är att kanske kunna bidra till att minska lite av missuppfattningarna. Ännu svårare är såklart de där gråzonsmyterna som sprids via sociala medier och bekanta. Hur många har inte testat tandkräm på finnar osv

Jag måste förtydliga att jag inte är hudterapeut eller någon form av expert mer än att jag har ett brinnande intresse för beauty och tycker om att nörda ner mig i ämnen.

close

Prenumerera på nyheter och exklusiva erbjudanden