Expertsamtal Mari Mohlen

Mari Mohlen

Här kommer min sammanfattning av expertsamtalet mellan Andrea Endres och Mari Mohlén under Sveriges Holistiska Hudvårdsvecka. Som alltid är det min uppfattning av det som sades och inte att uppfattas som hälsoråd. Kolla själv på samtalet och kolla alltid upp misstänkta hälsoproblem med din läkare.

Expertsamtal 2
Lymfsystemets funktion för din hälsa och kroppens största organ, huden.
Med Mari Mohlén på MariCare

Expertsamtal 2 dag 1 var om vårt otroliga Lymfsystem som många av oss knappt känner till men som är en otroligt viktig del för vår hud och vår hälsa. Jag blir otroligt glad när Mari tar upp frågan om hälsostress. Vi lägger ofta fokus på de som lever ohälsosamt men det finns även de som är så stressade över alla hälsoråd att de knappt vet vad som är rätt.

Annons

Lymfsystemet består av ett nätverk av kärl som fungerar som vårt avloppssystem. Det har ingen egen pump utan drivs via vår anding och rörelse. Om vi andas ytligt fungerar flödet dåligt. Vi måste andas med vår mage och näsa för att den ska fungera bra. Det mår även bra av rörelse och massage. Lugn och ro är också bra. Vatten kan hjälpa men det är otroligt individuellt. Vad vi äter kan påverka och antiinflammatorisk kost kan stötta. Mari visade också hur man kan göra enkla övningar hemma.

Huden mår bra när lymfsystemet fungerar bra. Acne, torr hud och eksem är klassiska tecken på att det kan vara lymfsystemet som inte fungerar 100%. Även svullnad kan vara ett tecken på lymfproblem.

Tänk också på hur du klär dig. Kläder som stryper flödet bromsar lymfsystemet och kan skapa problem. Tänk alltid på flödet och om du gör lymfmassage ska du också tänka på att vara mjuk och lätt. Om du dricker mycket vatten så kan du även tillsätta lite salt i ditt vatten. Kom ihåg att det då ska vara salt av hög kvalitet.

Övningarna hon visade tänker jag försöka införa dagligen. Torrborstning gör jag några gånger i veckan. Acucups har jag hemma men har glömt att använda men Guasha gör jag också ibland. Min favorit är kompressionsbyxorna från Qryo men det finns även tips på YouTube helt gratis.

Snabbtips: Pausa, andas, gör änglavingar

Se föreläsningen, det är omöjligt att klämma in alla råd!

Biljetter till alla samtal och möjlighet att vinna fina priser hittar du här!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *