Inlägget innehåller reklamlänkar till BodyStore

Jag testade Maricol Collagen Pure Premium från re-fresh Superfood på en kundkväll i Borås för länge sen. Den serverades istället för champagne. På den tiden då man kunde samlas fler än 8 st i en lokal och prata beauty! Åh så jag saknar beautyevent. Men nu ska vi inte halka in på hur mycket vi saknar event utan hålla oss till mitt Kollagentest.

Den här godingen har alltså blivit inköpt av mig och sedan legat bortglömd i mitt tillskottsskåp i över ett år… Förfärligt slöseri men nu har jag testat den ett tag. Kunskap 1! Läs instruktionerna noga och gärna i vaket tillstånd. Jag gjorde inte det och tyckte den här var outhärdlig.

När jag läste instruktionerna lite slarvigt tyckte jag att det stod att man skulle lösa upp 5 skopor i ett glas vatten. Trots att jag hade ett stort glas vatten så smakade det hemskt. Jag tyckte att det vart så tjockt så jag började med 3 skopor några dagar och hade visionen att jag skulle ta och dricka de andra 2 senare under dagen. Med det upplägget tyckte jag att 30 doser verkade rejält överdrivet. Jag skulle snarare säga att en påse skulle räcka en vecka med min dosering.

I morse kände jag mig lite lätt illamående över att ta ett glas kollagen och läste som tur var på baksidan. Man ska lösa upp 1 skopa pulver i 1 dl vatten. När man har korrekt dosering så smakar den bra även om jag inte är ett fan av apelsinsmak. Jag har hela tiden löst upp en c-vitaminbrustablett med mitt kollagen och det gjorde jag i morse också.

  • Smakmässigt är det här ett helt ok kollagen. Ska testa det med apelsinjuice imorgon. Håller mig i fortsättningen till en skopa om dagen
  • Priset är riktigt bra om man doserar korrekt och ligger bland de lägsta i mitt test.
  • Kommer troligen att köpa igen

Följande text har jag lånat från Bodystore.com

Collagen Pure Premium är marint kollagen av högsta kvalité. Kollagen är huvudprotein i kroppens bindväv; hud, leder och brosk. En produkt med ren råvara utan tillsatser.

  • Högt proteininnehåll (>96 g)
  • Kollagen är huvudprotein i kroppens bindväv, ligament, senor, ledbrosk och hud
  • Marint kollagen ger den högsta biotillgängligheten via en gynnsam struktur hos aminosyrorna jämfört andra källor till kollagen
  • Enkel att dosera, 1 skopa per dag. Doseringsmått finns i förpackningen

Maricol™ Collagen Pure Premium är ett hydrolyserat marint peptankollagen och ett lättupptagligt pulvertillskott, så finfördelat att det enkelt rörs ut i vatten.

Kollagen finns i bindväv, hud, ben, senor, leder, ligament och brosk men även i muskelvävnad, hår, naglar samt i flera av kroppens viktiga organ. Maricol™ Collagen Pure passar de flesta. När vi åldras förloras kollagen ur vävnaderna, vilket torkar ut dem och försämrar dess elastiska egenskaper. Att vistas i mycket sol sliter hårt på kollagendepåerna och den som tränar hårt behöver lättupptagligt protein. 1 daglig skopa (5g) Maricol™ Collagen pure Premium tillför kroppen kvalitativt kollagen för att bibehålla dess normala tillstånd.

Maricol™ Collagen Pure Premium är i pulverform vilket ger ren råvara utan onödiga tillsatser. Dosskopan som ingår i förpackningen gör den enkel att dosera med vatten. Pulverformen passar även för dem som normalt har svårt att svälja kapslar eller liknande. Maricol™ kollagenprodukter har världens högsta standard som tillverkas i EU enligt HACCP. Råvaran tas från fisk, i ett miljövänligt tillvaratagande av biprodukter från matfiskeberedningen. Maricol™ Collagen Premium är patenterad vars produkt är gediget testad i Canada, Frankrike och Japan. Packad i Sverige.

Doser per förpackning: 30 st

Dosering: Tag 1 mått (5 g) om dagen. Doseringsmått finns i påsen. Blanda enkelt pulvret i vatten. Rekommenderad dos bör ej överskridas.

OBS! Produkten innehåller 150 g, vilket ger 5 gram om dagen i 30 dagar. Dock mäter måttet i förpackningen ca 6 gram, så ta lite mindre än ett slätt mått för att påsen ska räcka i 30 dagar.