Mineral Powder Brush Nexultra Uv Spf50 Universkin är ett mineralpuder som innehåller Spf50. Det är perfekt när man ska återapplicera solskydd. Eftersom borsten sitter ihop med pudret är den som gjord för att lägga ner i handväskan.

Annons

Den har både UVA och UVB skydd. Mineralfiltret reflekterar bort UV-strålarna. Mineral Powder Brush Nexultra Uv Spf50 Universkin passar även för känslig hud och är vegansk och crueltyfri. Den innehåller inte heller parfym, nanopartiklar, kemiskt solskydd och en massa annat. Tyvärr innehåller den Mica men när jag kontaktade dem och kollade så fick jag till svar att de har kontroller och jobbar för att förstärka arbetsvillkoren för de som utvinner mican.

Our mica suppliers have been informed of our standards and have confirmed that they adhere to the principles of our Human Rights Charter as well as the requirements of our Responsible Sourcing Principles.We do not tolerate child labor and contractually prohibit our suppliers from employing children. Hence, we are driving initiatives and taking measures to improve the conditions of mica sourcing based on our high standards. We constantly review our monitoring processes and work on improving their effectiveness.

Tillverkarens svar på min fråga om mica.
Annons

https://incidecoder.com/products/nexultra-mineral-powder-brush-nexultra-uv-spf50-universkin

Recension Förpackningen är fantastisk. Hylsan tar inte mycket plats och är lätt att ta med.

Pudret är ofärgat och syns inte efter applicering. Vissa dagar hade jag önskat att det hade mer färg så man såg vart man hade applicerat men jag föredrar att applicera ett extravarv än att riskera att någon färg ligger kvar. Även om pudret är ofärgat tycker jag att det suddar lite på skavankerna. Det lägger sig riktigt snyggt.

En vanlig invändning jag hört om det här är att man använder för lite för att kunna vara säker. Nu är jag inget proffs men för det första så lägger du en vanlig Spf under makeupen och använder den här för att återapplicera under dagen. Om man får lite blanka partier så minskar de men i övrigt så påverkar pudret/ solskyddet sminket något. Jag blir bättre på att återapplicera varannan timme när jag använder den eftersom sminket förblir orört.

När vi var på Liseberg en heldag så återapplicerade jag pudret under dagen och höll mig skyddad. Det är precis en sån dag som man behöver ett pålitligt solskydd för även om man ska vara försiktig med solen så går den ju inte att undvika eller styra.

Mineral Powder Brush Nexultra Uv Spf50 Universkin finns hos Amazon för 540kr

Köpa igen? Äntligen har jag hittat ett solskydd som jag tycker om att återapplicera så det här kommer jag köpa för evigt.

close

Prenumerera på nyheter och exklusiva erbjudanden