Jag har testat Nioxin 3D Styling definition creme ett tag nu. Det är en mjukgörande kräm som ska ge stadga. Man ska även få fylligare hår och det vill vi väl alltid ha. Fördelen med det är att håret blir mindre spretigt och frisyren håller längre. Funktionen jag mest är ute efter är att döda frissigheten i mitt hopplösa hår.

Mitt hår lever sitt eget liv och är lockigt på bakhuvudet och rakt fram… Lockar kräver sjuka mängder fukt för att vara fina. När mitt hår är nyklippt håller sig lockarna fina ett tag. Problemet jag upplever är att många produkter känns klibbiga och jag gillar inte klibb. Håret får inte heller bli stelt av en produkt för då faller det så fult. Som ni ser på bilden är mitt hår ganska tjockt och blir det för stelt så ser det ut som en hjälm och hår ska vara mjukt. Jag är omöjlig på hårprodukter eller så är mitt hår omöjligt.

Nyklippt och stylad. Lockarna är gjorda med creme och fön.Har inte använt Nioxin på bilden men den ger en bra bild av hur mitt hår är.

Nioxin 3D Styling definition creme är svårt att hitta bra instruktioner på men jag har testat i både torrt och nytvättat hår. Första intrycket är fantastiskt. Det är en lätt klibbig kräm och jag var såklart skeptisk men klivet försvinner fort. I torrt hår så formade jag en slät frisyr.

Mina lockar brukar få slätare frisyrer att hålla några minuter. När jag satsar på lockigare frisyr så brukar lockarna släta ut sig. När jag använder produkter så brukar mina otroligt tunna hårstrån ställa till det. De spretar iväg och gränsen mellan lagom och för mycket är omöjlig att hitta.

Min dröm är mjukt hår som håller sig fint en hel dag. I en önskevärld skulle det räcka med att föna och styla med några dagars mellanrum.

Som ni ser på bilden är inte håret lika klibbigt som på bilden med lockarna. Här har jag applicerat krämen i håret och borstat håret slätt och vikt in topparna med borste. Dagen innan tvättade jag håret och formade en frisyr med krämen. Jag toppar på med lite extra kräm varje dag. Det är fotat vid lunch och håret fixades runt 7 på morgonen. Belysningen är hemsk och jag är förfärligt trött på bilden. Frisyren har inte ändrat sig supermycket och håret ser inte fett ut.

De senaste dagarna har mitt hår börjat kännas supertorrt och jag öser i kräm. Om det är krämen som torkar ut eller bara mitt hår som är i obalans återkommer jag med. Jag har testat lite volymschampo på sista tiden i längtan efter 90talssvall. Volymshampo kan ge torrt hår så jag har ändrat tillbaka till fuktschampo.

Det bästa med stylingkrämen är att den bevarar frisyren flera dagar. Krämer som blir klibbiga vill inte jag sova med och då tvättar man ju sönder håret. När jag applicerat den i fuktigt hår och kramat fram lockarna så håller de sig fina längre. När jag applicerar den och gör en mer slät frisyr så håller den sig slät längre.

Håret känns friskare när du använder krämen. En annan fördel är att det känns lättare att borsta ut håret när man har krämen i. Reklamen ljuger inte med att det blir fylligare. Det känns som om stråna blir lite tjockare och starkare.

Nioxin 3D Styling definition creme finns att köpa för ca 229kr. Tuben är stor och innehåller 150ml. Det känns som en riktigt prisvärd produkt.