Nivea Sun pampering protection spf8 hittade jag hemma när jag storstädade. Nostalgin slog i toppen! Mina pigmentsfläckar nickade igenkännande. Plånboken skrek över alla pengar såna produkter har kostat mig.

Det är skrämmande att jag på fullaste allvar köpt den och haft som skydd. Jag funderar på att gräva fram alla skrämmande solskydd jag använt genom åren. Den här är inte den värsta😅 Skulle ni vilja se mer korkade solskydd?

Idag använder jag bara i nödfall lägre än spf30 och då klarar min hud oftast att vara i solen men det är så sjukt dyrt att bli av med pigmetsfläckar så jag skyddar mig så gott jag kan. Jag har inte vågat tänka på alla behandlingar jag gjort för att få bort solskadorna.

Annons

När jag googlade på den här verkar Nivea Sun pampering protection spf8 inte säljas längre! Jag fick upp en liknande med Spf20 vilket också är lite i lägsta laget men betydligt bättre än 8. Jag minns tiden när vi tyckte 8 var ett ok skydd. Man köpte till och med den om man skulle vara försiktig på utlandsresan. Jag tror faktiskt att den här köptre för några år sedan på Rhodos när solskyddet hade tappats bort.

Är det ålder och klokhet som gör att vi använder högre spf eller är vi bättre pålästa generellt? Jag tror att vi är bättre pålästa med senaste årens cancerlarm. Sen kan man ju även fundera om våra nya solskydd med hög Spf levererar så högt som det står eller är de här med lågt skydd ärligare?